KAAP

Dwaal licht!

Praktisch

Luisterwandeling: première hoorspel Dwaal licht!

‘Dwaal licht!’ vertrekt vanuit de novelle ‘Het dwaallicht’ van Willem Elsschot. Op een druilerige novemberavond zwerft het hoofdpersonage Laarmans door de stad, tevergeefs op zoek naar ene mysterieuze Maria Van Dam. We leren het personage kennen als een eenzame, ietwat stugge man die op zijn dooltocht allerlei groteske figuren ontmoet die hem doen nadenken over existentiële kwesties.

Het project ‘Dwaal licht!’ herbekijkt dit verhaal vanuit een hedendaagse, vrouwelijke blik. Wie is de vrouw van Laarmans die volgzaam thuis op hem zit te wachten, zoals elke avond? Hoelang houdt ze het nog vol bij die zwijgzame, gesloten ziel die er bovendien fantasieën over een andere vrouw op nahoudt? Wie zijn de uitgezakte krantenverkoopsters die hem telkens weer met de verkeerde naam  aanspreken? Wat gaat er om in het hoofd van de vrouw die uitzichtloos lege vogelkooien verkoopt?

‘Dwaal licht!’ is een luisterwandeling die je voert door een parcours in de Oostendse binnenstad. Je luistert naar een voorgelezen kortverhaal, je hoort de stem en geluidskunst in een koptelefoon of je bekijkt een scène die zich afspeelt achter een raam. Tijdens de voorstelling ‘Dwaal licht!’ dwaal je lichtjes door de duistere straten van de stad, sta je stil op fascinerende plekken uit de novelle en luister je naar de zoekende stemmen in het hoofd van intrigerende vrouwen.

Praktisch

Dit is het tweede luik van de denkdag rond dwalen.

Meer info over deze denkdag vind je hier.