DISQUIET foto: Maud Samaha

DISQUIET - Lisa Vereertbrugghen

Praktisch

  • VVK € 12.0

VOLZET

DISQUIET

DISQUIET onderzoekt verstoring en dystopie als inherente elementen van hardcoretechno en subgenres zoals gabber, hardstyle, jungle en drum-’n-bass. 

Hardcoretechno wordt gekenmerkt door een intensieve bas en drum, een snelheid van minimaal 160 bpm en een verstoring van de flow. DISQUIET focust op die sonische uitbarstingen, pauzes en verstoringen en onderzoekt hoe die een lichaam stimuleren. Hardcore dansen wordt voorgesteld als een mogelijke breuk met structuur en een zoektocht naar een elders dat onrustig is.

 

Onderdeel van het Bits of Dance festival

Bits of Dance is het voorjaarsfestival van Dans in Brugge waarbij de nadruk gelegd wordt op de driehoeksverhouding tussen de kunstenaar, het kunstwerk en het publiek.

Dit kleinere festival brengt een unieke combinatie van expertise-uitwisseling, reflectie, het tonen van work-in-progress en voldragen voorstellingen. Voor het publiek vaak een verrassende inkijk in de keuken van de artistieke praktijk, voor de artiest een directe dialoog met de kijker en met collega’s....

De dominante thema’s worden aangebracht door heel diverse makers en focussen op het deseksualiseren van lichamen, de seksualiteit van het niet genormaliseerde lichaam, machtsverhoudingen, subculturen en -genres, ... Deze editie is eveneens de start van het gezamenlijke Dans in Brugge makerstraject dat in 2023 focust op het werk van Lisa Vereertbrugghen.

Praktisch

  • gratis inleiding door De Zendelingen om 19.15u in KORF
  • in het kader van Bits of Dance
Concept, choreografie & performance
Lisa Vereertbrugghen
geluid
Michael Langeder
licht
Vera Martins
artistiek advies
Madison Bycroft
constructie van set
Ian Gyselinck & Simon van Parys
productie
KWP Kunstenwerkplaats
coproductie
December Dance, STUK Arts Centre, CAMPO & Bit-teatergarasjen
met de steun van
Beursschouwburg, BUDA, Workshop Foundation, National Cultural Fund of Hungary & Workspace Brussels