The Dead Ladies Show #2, foto: Benjamin Boar

The Dead Ladies Show #2

Praktisch

    • Literatuur
  • 20:00
  • Online event
  • Concertgebouw Brugge

Hulde aan een topvrouw in woord, beeld en muziek

Literatuurhuis Passa Porta en schrijfster Gaea Schoeters presenteren The Dead Ladies Show, een spektakel over opmerkelijke vrouwen die blijvende bewondering verdienen.

In deze tweede editie breken Joke van Leeuwen, Lara Taveirne en Rashif El Kaoui een lans voor de Nederlandse schrijfster en tekenares Fritzi Harmsen van Beek, de Nederlandse fotografe en ontdekkingsreizigster Alexine Tinne, en de Romeinse influencer Clodia Pulchra. Sopraan Lore Binon brengt samen met pianiste Lies Colman muziek van de Frans-Spaanse componiste en zangeres Pauline Viardot-García en de Iers-Franse componiste Augusta Holmès.

Gasten

Joke van Leeuwen schrijft romans, poëzie en kinderboeken, ze tekent en treedt op. Haar werk is veelvuldig. Recente publicaties zijn Feest van het begin (AKO Literatuurprijs 2013), De onervarenen (shortlist Librisprijs 2015) en Hier (longlist Bookspotprijs en Librisprijs). In 2019 verschenen Hee daar mijn twee voeten (nieuwe versjes) en het lange gedicht voor volwassenen Levenslust, een gedicht.

Rashif El Kaoui is acteur, rapper, podcastmaker en schrijver. Zijn proza werd in 2016 bekroond met de Nederlands-Vlaamse El Hizjra Literatuurprijs en gepubliceerd in o.a. Das Magazin. Als acteur was hij al vaak te zien in voorstellingen van KVS, ’t Arsenaal, Monty, fABULEUS en Het Paleis.

Lara Taveirne is schrijfster en regisseur, en gelooft in de liefde als oorsprong en oorzaak van alle dingen. Ze debuteerde met de roman De kinderen van Calais (2014, Debuutprijs Stad Antwerpen 2015 en nominatie Bronzen Boekenuil). Daarna verschenen de romans Hotel zonder sterren (2015) en Kerkhofblommenstraat (2018)

Pianiste Lies Colman staat op internationale podia als soliste, kamermuzikante en liedbegeleider, en werkt als repetente, arrangeur en assistent-dirigent mee aan opera- en muziektheaterproducties. Dit combineert ze met een artistieke coördinatie-functie aan het conservatorium van Antwerpen.

Credits

gastvrouw
Gaea Schoeters
gasten
Joke van Leeuwen, Lara Taveirne en Rashif El Kaoui
piano
Lies Colman
sopraan
Lore Binon
i.s.m.
Internationaal literatuurhuis Passa Porta
Copresentatie
KAAP