Stijn Dickel vangt geluiden in de stad, beeld door Femke Den Hollander
Geluidenvangst

Phonorama

Over

Geluidskunstenaar Stijn Dickel wil samen met de Bruggeling op zoek naar typisch Brugse geluiden. Dat kan een geluid zijn dat een persoonlijke waarde heeft of een geluid dat Brugge typeert (denk maar aan het openen van een Brugse Zot of het geluid van toeristen trolleys over kasseien).

Het doel van het project is om zo veel mogelijk Brugse geluiden te verzamelen die de Bruggelingen hebben opgenomen met hun smartphone. Vervolgens kan je online stemmen welke 20 geluiden we voor 20 jaar in een tijdscapsule gaan bewaren om ze zo door te geven aan volgende generaties.

Tijdscapsule

Op 1 oktober 2021 sturen we 20 geluiden uit Brugge op tijdsreis naar het jaar 2041. Welke geluiden dat zijn, bepaal jij! Neem geluiden op in de stad en bezorg ze aan ons. Vanaf 1 juni kan je stemmen op je favoriete geluiden in onze poll en zo mee beslissen welke geluiden we zullen bewaren voor de toekomst!

Gezocht!

We zijn momenteel op zoek naar personen, wijken en organisaties in het Brugse die hier graag mee instappen. Het zou fijn zijn als we een aantal personen of organisaties vinden die andere buurtbewoners warm willen maken voor dit project. Contacteer gerust Louise voor meer info via louise@kaap.be.

Wil je zelf graag opnames maken?

Samen met jullie willen we op geluidenjacht. Hoor je een (a)typisch Brugs geluid of een geluid dat je gewoonweg fascineert? Neem je smartphone uit je broekzak, neem het op en stuur het door naar geluid@aifoon.org. Wie weet verdwijnt jouw geluid voor twintig jaar onder de grond in een tijdscapsule. 

Heb je vragen, contacteer dan gerust Louise Raes via louise@kaap.be.

City Mixer

Maak je eigen soundscape met de City Mixer van aifoon. 
Kies je geluiden uit de lijst, druk op play en mix it up! Tevreden van je geluid? Deel het met vrienden en familie. 

Ga aan de slag met de City Mixer

Praktisch

  • Phonorama Brugge is een langlopend project dat de buurtbewoners mee vorm kunnen geven.
  • Het project staat open voor iedereen die woont, werkt, leeft in Brugge.
  • Deelname is gratis.

 

Bekijk hier de manual voor jouw smartphone

Phonorama

In samenwerking met
aifoon
Met de steun van
Stad Brugge