Stijn Dickel: geluidskunstenaar

AMOK opening

Praktisch

  • Gratis

Voor 20 jaar lang de grond in...

Sinds de eerste editie van AMOK in 2019 onderzoeken we - samen met aifoon vzw - hoe mensen luisteren naar het leven in de stad Brugge. Dat deden we door middel van sound walks, opnames en recent nog met de auditieve mobile Zinderspin in het St. Janshospitaal in kader van Mind the Artist.

De Bruggeling koos intussen 20 geluiden - uit meer dan 600 geluidsopnames - die we voor de toekomstwillen bewaren in een tijdscapsule. Denk maar aan kantklossen in het atelier van Katrien Perquy, een auto die over de kasseien rijdt, maar ook voetstappen op het grind van de Burg...

Die tijdscapsule krijgt voor 20 jaar een plekje in het Minnewaterpark. In 2041 maken de luisteraars van de toekomst de capsule terug open en met een beetje geluk maken we zelf ook nog mee hoe anders dat eventueel klonk.

We trappen AMOK 21 af met het lanceren van die tijdscapsule. Om 17u wordt de capsule begraven in het Minnewaterpark, in het bijzijn van Burgemeester Dirk De fauw, enkele Bruggelingen die meewerkten aan het project en … jij? 

Je bent van harte welkom om even te komen piepen waar we die capsule 20 jaar lang in de grond zullen steken!

ENG

Since the first AMOK festival in 2019 we have been working together with aifoon vzw, to capture the sound of living and working in Bruges. At the start from AMOK 2021 we will bury a time capsule for 20 years with 20 sounds from the city, as voted by the people from Bruges.

 

The Sound of Cobblestones

DUOBAAN XL (beeldend kunstenaar Anneleen De Causmaecker, accordeoniste Barbara Ardenois en schrijver Marieke De Maré) creëerde een wandeling in het historische Brugge en aan de hand van filmpjes, audiofragmenten en tekstmateriaal onthult het trio een laagje van de stad waaraan je normaal voorbij loopt. Op 1 oktober trappen we deze wandeling officieel af in het bijzijn van de makers, aan de voet van het Concertgebouw.

Deze videopodcast wandeling kan je vanaf 1 oktober zelf ontdekken. 

Meer info over The Sound of Cobblestones

ENG

A podcast walk through the city with fun video stories behind everyday objects or marks. Bring your headphones for the best experience!

Praktisch

  • 16.45u - ontvangst Minnewaterpark
  • 17.00u - lanceren van de tijdscapsule
  • 17.20u - vertrek naar Concertgebouw
  • 17.35u – lancering “The sound of cobblestones”

AMOK

Deze activiteit is onderdeel van het Brugse ontdekkingsfestival AMOK. AMOK vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 10 oktober op verschillende plaatsen in de Brugse binnenstad. Naast oa. de gratis AMOKathon met verschillende jonge bands op vrijdag 1 oktober is er een uitvoerig spannend programma.

Meer over AMOK