Der Kreislauf / Pleziertreinen / Ter Haring-visserij / De socioloog
Terug naar overzicht

Der Kreislauf / Pleziertreinen / Ter Haring-visserij / De socioloog

Films van Katrien Vermeire, Henri Storck en Luc Beyer De Ryke. En met live muziek door Aiko Devriendt.

  • Film
  • Vrijdag 28 februari, 20:00
  • Vrijstaat O.

Mijn kaap

Het is krokusvakantie, carnavalverlof en de lente komt eraan. Driewerf hoera en Monokino geeft een filmfeest samen met Visite, het bruisend filmplatform uit Antwerpen. Met films van Katrien Vermeire, Henri Storck en Luc Beyer De Ryke. En met live muziek door Aiko Devriendt.


Der Kreislauf (2014, 30’) van Katrien Vermeire

In de zomermaanden wordt er op de Belgische stranden al honderd jaar een uniek spel gespeeld. Bij mooi weer staan in een verscheidenheid aan kleine winkels – ophopingen van zand, putten, soms niet meer dan een vlak gestreken ring – kleurrijke bloemen opgesteld. Ze maken deel uit van een bloeiende handel. Deze bloemen houden niet van water of regen, ze zijn van papier. Deze film volgt de jonge spelers van heel dichtbij.


Pleziertreinen (1930, 8’) van Henri Storck 

Alles is een kwestie van kijken. Wat gebeurt er op het zand? Bij de film kun je spreken van schetsen en portretten, van kleine pointillistische penseelstreken in een geamuseerde en warme beschrijving van een zomerse zondag in de badplaats. (met live muziek van Aiko Devriendt)


Ter Haring-visserij (1930, 15’) van Henri Storck 

Mannen aan het werk, hun bewegingen, de productiecyclus, machines en werktuigen, een antropologie van de handenarbeid. (met live muziek van Aiko Devriendt)


De socioloog (1972, 7’) van Luc Beyer de Ryke

In dit verslag, dat werd uitgezonden tijdens het televisienieuws van 29 juni 1972, spreekt professor Léo Moulin zich, niet zonder enige neerbuigendheid, uit over de gewoonten van de Belgen op vakantie. Gaat de Belg op vakantie, waarom en wanneer?


organisatie
Monokino & Visite