LIVE stream - Sjahin During & Bence Huszar
Terug naar overzicht

LIVE stream - Sjahin During & Bence Huszar

  • Muziek
  • Vrijdag 03 april, 20:00

Mijn kaap

LIVE stream te volgen via Facebook of hier:


Sjahin During groeide op in Istanboel voordat hij naar Texel verhuisde. Zijn grootvader leidde de tweede viool sectie van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam, terwijl zijn vader nog steeds actief is als bouwer van barokinstrumenten. Sjahins moeder is een hedendaagse keramiekkunstenaar. During heeft gewerkt in Turkije in verschillende producties, tournees en ook als docent: workshops aan de Bilgi Universiteit, Yildiz Universiteit en masterclasses voor het Akbank Jazz Festival. Hij werkte samen met artiesten zoals Aynur Doğan, Arto Tunçboyacıyan, Hasan Esen, Egin Arslan, Suren Asaduryan en Baki Duyarlar.   

Zelf richtte During diverse ensembles op: Turqumstances, Tarhana, Afro Anatolian Tales, Namibian Tales en Arifa. Hij is producent en docent wereldmuziek, gespecialiseerd in slagwerk aan het conservatorium van Utrecht en diverse andere conservatoria in Nederland. 

Bence Huszar is een Hongaarse cellist, afstammeling van een bekende familie van muzikanten. Hij begon op zesjarige leeftijd met het bestuderen van de cello en heeft zich sindsdien aan het instrument toegewijd. In de loop der jaren studeerde hij bij verschillende meesters. Tegen het einde van zijn studie voelde hij  de behoefte om zich verder te verdiepen in zijn persoonlijke muzikale expressie. Hij volgde lessen bij Ernst Reijseger die hem hielp zijn eigen muzikale taal en speelstijl te ontwikkelen. Ernst leerde hem ook experimentele cello technieken en de kunst van de ritmische improvisatie.

Nu richt Bence zijn aandacht op andere genres dan de klassieke westerse muziek. Zijn belangrijkste focus is muziek met een sterk ritmisch kader. Tijdens zijn professionele carrière speelde hij in heel Europa en het Midden-Oosten, met artiesten als Jahida Wehbe, Karsu Dönmez, Arifa, Mehmet Polat, Osama Abdulrasol en Marwan Fakir.

Arifa zal te zien zijn tijdens Jazz Brugge, 13-15 november in Concertgebouw Brugge.