LIVE stream - Onder Ons met Erwin Mortier & Peter Verhelst
Terug naar overzicht

LIVE stream - Onder Ons met Erwin Mortier & Peter Verhelst

Schrijven is een kunst en een metier.

  • Literatuur & debat
  • Zondag 24 mei, 11:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

UPDATE 

Dit evenement gaat wel degelijk door, maar... Achter gesloten deuren. We brengen de auteurs naar je huiskamer via livestream! Zelfde dag, zelfde tijdstip, zelfde locatie (welja, wat de auteurs toch betreft).

We geven je de kans om mee in het debat te stappen door vragen te stellen én je kan een boek laten signeren door de auteurs! Ze worden naar je thuis opgestuurd. Indien je wil dat het gesigneerd wordt voor iemand anders, kun je ons ook nog een mailtje sturen via info@kaap.be. 

Peter Verhelst - "Zon" - dichtbundel - € 20,99 + € 5 (verzendingskost) Bestel hier
Erwin Mortier - "De onbevlekte" - roman - € 20,99 + € 5 (verzendingskost) Bestel hier
Erwin Mortier - "Marcel" - roman - € 19,99 + € 5 (verzendingskost) Bestel hier

Schrijven is een kunst en een metier. Een rasauteur weet vanuit elk idee een tekst te creëren die het publiek in vervoering brengt, een boodschap meegeeft of stilistisch bijdraagt aan de wereld van het boek. Tijdens ‘Onder Ons’ nodigen we twee auteurs uit die schrijven tot een bijzondere discipline verheffen. Erwin Mortier laat zijn geliefde Marcel opnieuw opleven in “De onbevlekte”. Peter Verhelst sprokkelde zinnen en woorden aan zeeën en oceanen, op bergen en in onze politiek en schiep zo een nieuwe “Zon”.

Erwin Mortier wierp zich ruim twintig jaar geleden met verve de literatuur in met zijn debuut Marcel. Sindsdien volgde nog een stapel romans en dichtbundels die door vele liefhebbers worden gesmaakt en die uitblinken in hun uitgepuurde stijl. In “De onbevlekte” keert Marcel na lange afwezigheid terug naar huis om een verzwegen verleden te doorbreken en uit te vinden waarom hij de naam draagt van zijn oom die aan het oostfront is gesneuveld. Een roman waarin de Vlaamse klei wordt omgewoeld om het duistere verleden aan het licht te brengen én die de complexiteit van liefhebben bevestigt.

Peter Verhelst schrijft aan een tempo dat nauwelijks te volgen valt. Je kan de klok erop instellen dat er elk jaar wel nieuw werk verschijnt, of het nu roman, dichtbundel, beeldverhaal of theater is. Wat zeker is, de productie van dit schrijfbeest boet alvast niks aan kwaliteit in. Verhelst schrijft op gevoel en dat gevoel zit duidelijk goed. In zijn nieuwste dichtbundel “Zon” laat hij het lyrische samengaan met het scherpe. De beeldrijke wereld, zowel als de lelijke kanten van de politiek. Hij uit daarin in een nieuw engagement, omdat onze tijden daarom vragen.


organisatie
KAAP
locatie
KAAP | Vrijstaat O.
curator
Thomas Barbier