KAAP is ontmoeting, creatie, een verhaal, een belevenis... KAAP is veel

KAAP is het eerste én enige regionale kunstencentrum van Vlaanderen, ontstaan uit een versmelting van het voormalige kunstencentrum Vrijstaat O. (Oostende) en De Werf (Brugge). Sinds 2017 zijn we één kunstencentrum die het geluk hebben om in twee prachtige steden te werken rond muziek, podium, beeldende kunst en literatuur. Beiden met hun eigen dynamiek, charme en troeven. 

We willen een plaats zijn waar je niet alleen elkaar ontmoet, maar ook nieuwe artiesten, collectieven, kunstenaars leert kennen. En dat ook zij de stad en z'n bewoners leert kennen. Dit doen we door onder andere residenties, salons, try-outs, open ateliers enz. We breken zelf ook de stad in en brengen zowel muziek, woord en podium naar de inwoners van Brugge en Oostende. 


W.E.R.F. Records

Wat ons nog zo uniek maakt? Ons allereigenste huislabel W.E.R.F. Records die sinds 1993 de grenzen van jazz niet alleen verlegt, maar ook stevig overschrijdt. 

Wie de voorbije jaren het huislabel W.E.R.F. Records onder de loep nam, kan duidelijk vaststellen dat het begrip 'jazz' steeds breder wordt ingevuld. Heel vaak tot vreugde van een nieuw en jong(er) publiek dat deze nieuwe mengvormen als geen ander omarmt, maar ook vaak tot onvrede van zij die vinden dat jazz vooral 'puur' moet blijven en aan een bepaalde stijl gebonden eisen moet voldoen.

W.E.R.F. Records on Bandcamp

Podium — Voorstellingen en creaties in de vorm van onderzoeksprojecten, familievoorstellingen, in situ-presentaties, festivals, ...

Muziek — Met concerten in zowel Oostende als Brugge, meerdere release-trajecten op het huislabel W.E.R.F.-records blijft KAAP dé belangrijkste werk- en speelplek voor muzikaal talent.

Literatuur & debat — KAAP werkt doorgedreven samen met schrijvers, makers, denkers en artiesten die spreken, lezen, schrijven en denken combineren.

KAAP organiseert elk jaar meerdere unieke festivals. 

AMOK (1 — 10 oktober 2021, Brugge)

Jazz Brugge (tweejaarlijks, Brugge)

Dansand! (2 — 4 juli 2021, Oostende)