Terug naar overzicht
  • Achter de schermen
  • 18/02/21 15:27

Residentie A CURSE POEM

N.E.S.H.A.A. wil bewust omgaan met referenties en bronmateriaal en vindt het belangrijk om de bronnen die een inspiratie vormen tijdens het creatieproces te delen. 

"Tijdens onze residentie bij KAAP delen we graag het artikel “Upirngasaq (Arctic Spring)” van Sheila Watt-Cloutier over de verwevenheid van mens en omgeving. In dit artikel wordt geïllustreerd hoe het lot van de Inuit intrinsiek verweven is met de toekomst van het poolijs en de toekomst van de planeet.”


  • Residentie N.E.S.H.A.A. (Not Every Ship Has An Author)
  • 8 tot 21 februari 2021


At the centre of the world there is a fiction, a story as a hole to let the future in. 

N.E.S.H.A.A.’s verhaal voor de toekomst is een vloekgedicht: het vervloekt, roept emoties op, kijkt naar het verleden, hekelt wat er mis is gegaan en richt de blik op de toekomst. Wat voor verhaal wil er vandaag verteld worden? Welke personages, menselijk en niet-menselijk, komen te voorschijn? 

Not Every Ship Has An Author (N.E.S.H.A.A.) is een samenwerking tussen kunstenaars Femke Gyselinck, Melissa Mabesoone en Peter Aers, in dialoog met historica Obiozo Ukpabi. In het kader van A CURSE POEM verweven zij hun artistieke praktijken met elkaar. Daarbij begeven ze zich op de grens van performance, poëzie en participatie. 

N.E.S.H.A.A. daagt het vooroordeel uit dat een verhaal één auteur heeft. Kan iemand een verhaal, dat door de tijd en gedachten heen wordt gedeeld, bezitten? Gedurende het onderzoeksproces van A CURSE POEM worden meer onderzoekers, kunstenaars, dichters en verhalenvertellers uit het verleden en het heden betrokken en worden bronnen gedeeld. 


Volg A CURSE POEM op Instagram: @acursepoem


CREDITS

  • A CURSE POEM is een samenwerking met Building Conversation en wordt ondersteund door kunstencentra Vooruit, KAAP, BUDA, workspacebrussels, het Østfold Internasjonale Teater en de Vlaamse Gemeenschap
  • Met en door Peter Aers, Femke Gyselinck, Melissa Mabesoone, Obiozo Ukpabi, Bart Capelle, Eimi Leggett, Laureline Pattyn, Famke Dhont.
  • Beeld: Melissa Mabesoone
  • Artikel: Sheila Watt-Cloutier, Granta 153, Granta Publications, 19 november 2020

Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

Nieuw interactieplatform

Nieuw interactieplatform
N.E.S.H.A.A. (Not Every Ship Has An Author) lanceert het nieuwe interactieplatform www.acursepoem.com, wa... (Lees meer)

Phonorama zoekt geluiden

Phonorama zoekt geluiden
Tijdscapsule Geluidskunstenaar Stijn Dickel wil samen met de Bruggeling op zoek naar typisch Brugse geluiden. Dat kan ee... (Lees meer)

Week van de Belgische muziek #unitedwejazz

Week van de Belgische muziek #unitedwejazz
Tijdens de Week van de Belgische Muziek schakelt ook de jazzsector een versnelling hoger. Verschillende spelers uit de s... (Lees meer)

Steun Live2020 met AMOK merch!

Steun Live2020 met AMOK merch!

Tijdens AMOK 2020 kon je exclusieve merch bekomen, ontworpen door Lost in the World (van creatief mastermind Davy Denduyver). We willen de laatste stuks integraal ten voordele van Live2020 verkopen in de week van 8 tot 14 februari - Week van de Belgische Muziek.

Wat is Live2020? Het fonds heeft de ambitie een aanvulling te bieden, waar nodig een extra bijdrage te leveren, aan door de huidige crisis op alle vlakken zwaar getroffen collega’s. 

Samen zamelen we geld in om mensen te helpen: al wie livemuziek mogelijk maakt (van backliners tot stagehands, van muzikanten tot boekingsagenten, van dj’s tot podiumbouwers, van geluidstechnici tot roadies) en het nu financieel erg moeilijk heeft. Zij verdienen onze steun. 

Ontdek de merch hier