Mind the Artist

Musea Brugge zet de deuren open voor het veelzijdig en creatief talent dat ons land telt in de festivalreeks Mind the Artist. Naast de bijhorende tentoonstellingen en museumdichter-voor-een-jaar Delphine Lecompte zijn er ook zogenaamde take-overs door culturele partners.

Een take-over is eigenlijk een soort carte blanche die Musea Brugge geeft om een boeiend, uitdagend programma voor te stellen die gelinkt is aan ofwel de musea zelf of de collecties die er in huizen. 

Wat kan je verwachten op ons programma?

Corona gooit wat roet in het eten wat het programma betreft en uiteindelijk kan niet alles doorgaan zoals gepland. Het programma is daarom iets afgeslankt maar staat nog steeds even sterk!

Audiohacks en soundscapes van ESINAMZONDERWERK, Aafke Romeijn en Bear Bones, Lay Low nemen de audioguides in de musea over. In de Renaissancezaal hoor je elk weekend I Lost My Mom at the Supermarket, het hoorspel van Sien Vanmaele neemt je mee naar de gangpaden en breakroom van den ALDI.

Dansers en performers duiken op in het Groeninge, het Gruuthuse en Sint-Janshospitaal... Luister naar Maika Garnica op haar keramieken creatie, kijk hoe stillevens tot leven komen met Charlotte Bouckaert en Alice Van der Wielen-Honinckx en waan je in de wereld van La Collectioneuse met Maité Alvarez.

Op de zolder van het St. Janshospitaal hebben we zowel de Zinderspin, een mobiele die de geluiden van Phonorama om je heen laat spinnen, en de tentoonstelling van The Night Shift, een voorstelling dat nooit geweest is...

Beyond Vision - de podcastopname met Simon(e) van Saarloos & Mathieu Charles in het Volkskundemuseum gaat door, weliswaar zonder publiek.

Een goed gevuld programma waar je tot eind juni 2021 van kunt smullen in verschillende Brugse musea!

Mind the Artist in de pers

Focus-WTV

Krant van West-Vlaanderen