Bear Bones Lay Low, foto door Tom Leentjes

Soundscape - Bear Bones, Lay Low

Praktisch

Een soundscape door het Oud Sint-Janshospitaal

Als Bear Bones, Lay Low maakt de Venezolaanse, maar in België residerende Ernesto Gonzàlez psychedelische electronica die hij uitbrengt op avant-garde en underground labels als KRAAK, Sloow Tapes en Troglosound. Ernesto's muziek evolueerde van spontane bedroom noise/drone naar synthjams met hints naar library music en gebouwd op bezwerende ritmes, dub-effecten en heftige freak-outs. Hij is lid van de legendarische psychedelische jam band Sylvester Anfang / Sylvester Anfang II, naast tal van andere muzikale projecten.  

Op AMOK 2020 lieten we hem nog los in het sferische kader van de Sint-Jakobskerk. Dit smaakte naar meer en speciaal voor Mind The Artist lieten we hem een soundtrack schrijven op maat van het Sint-Janshospitaal. Terwijl je door het museum wandelt, kun je je auditief laten onderdompelen, ontwrichten, verwonderen door de bevreemdende soundscape die hij op maat van het museum schreef.

Soundscape

Een soundscape mag je interpreteren als het maken van muziek op basis van je omgeving. Dit is precies wat Bear Bones, Lay Low doet in het St. Janshospitaal. Hij vertrekt vanuit het gebouw en de collectie en maakt zo een sferische trip door het museum. 

Er is geen audiogids in het St. Janshospitaal en is dus enkel te beluisteren via je eigen smartphone. De QR code voor de soundscape staat aangeduid in het museum. 

 

🎧 aangeraden

Er is geen koptelefoon beschikbaar, die breng je voor een optimale ervaring best zelf mee.

Praktisch

  • Elke dag van 06/05 tot en met 30/06 tijdens de openingsuren van het Sint-Janshospitaal
  • Gratis (= inbegrepen in museumticket)
  • Scan de QR code in het museum