Vincent & Simon Bruyninckx

Vincent en Simon Bruyninckx

Over deze artiest

Vincent Bruyninckx

Discipline: Cyr Wheel

Op zevenjarige leeftijd begon Vincent Bruyninckx (°1991) met zijn broer in de Circusschool Circolito. Hij vervolmaakt zich in de Cyr wiel-techniek, terwijl hij jongleert met zijn studie Kinesitherapie in Antwerpen en zijn passie voor koffie - waar hij Belgisch kampioen in werd. Binnen zijn studies aan de Superior School of Circus Arts (ESAC) perfectioneert hij zijn discipline binnen het circus. Hij won de bronzen medaille op het internationaal festival Cirque de Demain in Parijs om daarna bij het Tsjechische gezelschap La Putyka de show ADHD te creëren.

Simon Bruyninckx

Discipline: Porteur in partner acro, banquine en voltigeur op de bascule.

Simon Bruyninckx (°1982) studeerde aan ACAPA en CNAC. Hij speelde in voorstellingen voor Balagans (festival de Monte Carlo, Le Cirque du soleil), Planche A4 (Young Stage).Samen richtten de broers Simon en Vincent Bruyninckx met Juliette Correa en Arne Sabbe Collectif Malunés op. Ondertussen creëerden ze al de succesvolle voorstellingen als Sens Dessus Dessous die toerde door Europa en Latijns Amerika.

In 2016 ging de nomadische tentvoorstelling Forever, happily... in première. Deze won de Vlaamse cultuurprijzen en tourt nog steeds internationaal.