Stefanie Claes foto: Ilse Philips

Stefanie Claes

Over deze artiest

Stefanie Claes verkreeg een diploma plastische kunsten aan het Sint Lucas Gent en later behaalde ze haar master in de dramatische kunsten regie aan het Rits in Brussel. Stefanie maakt beeldende kunst op het theater, of: ze maakt theater van tekeningen en figuren. Haar stijl is grotesk verfijnd. Dit jaar zal ze zich ook bijscholen in het maken van animaties. Ze maakte ettelijke voorstellingen, zowel alleen als met haar zus Barbara als met het gezelschap van Lucinda Ra. Met haar afstudeervoorstelling Het feest Van De Platte Cake won ze de Prijs Jong Theater op TAZ 2010. 

Met Mia Kermis ontwikkelde Stefanie haar bijzondere theatertaal: klein, ambachtelijk, persoonlijk en beeldend. Deze manier van vertellen zet zich verder om het verhaal van Aline Vervoort, en de echo doorheen de generaties, te theatraliseren. 

Als inspiratiebron voor Ravensbrück baseert Stefanie zich - naast documentaires, historische naslagwerken en interviews met trauma-experten - op gesprekken met haar (groot)moeder en flarden uit persoonlijke brieven.