Wonderzoekers

Sofie Palmers & Katrien Pierlet

Over deze artiest

Sofie Palmers

Sofie Palmers behaalde eerst een diploma licentiaat Germaanse talen en studeerde in 2009 af aan de Toneelacademie van Maastricht. Sindsdien is ze bij meerdere gezelschappen als actrice te gast. Ze speelde onder andere bij Skagen, Compagnie De Koe, Het Paleis, BRONKS en Martha!Tentatief. 

Sofie schrijft en maakt ook zelf voorstellingen. Op haar eigen genuanceerde manier probeert ze bloot te leggen wat haar raakt in de wereld. Hierin is ze telkens op zoek naar een combinatie van humor, kwestbaarheid en troost. In 2016 was ze te zien in de succesvolle voorstelling L’étude (nu slaat de chaos toe), waarin ze zich samen met Sien Eggers en Jessa Wildemeersch afvraagt of de vrouwenrollen in de stukken van Shakespeare de tands des tijds kunnen doorstaan. In 2018 schrijft en speelt ze in Den beer heeft mij gezien, een voorstelling waarvoor ze twee weken met dezelfde collega’s naar Rusland trok. Haar ervaringen in Rusland verwerkte ze in haar eerste podcast Moscow Mania. Op het scherm was Sofie te zien in onder andere De Helaasheid der Dingen, En toen kwam ons ma binnen, Zuidflank, Safety First, Vermist en Callboys.

 

Katrien Pierlet

Katrien Pierlet studeerde af aan het KASK Gent. Na haar afstuderen vond ze gelijkgestemde zielen in het vormgeversduo Martine Decroos en Phillipe Van de Velde, en theatermakers Jo Jochems en Dominique Vanmalder. Samen richtten ze Studio Orka VZW op, ze zochten en groeiden tot ze een unieke theatertaal vonden waar de versmelting van vormgeving en theater centraal staat. Naast een jarenlang engagement als speler en mede-maker, maakte ze tot 2017 ook deel uit van de artistieke kern die de krijtlijnen van Studio Orka VZW uittekende.

Daarnaast vond ze het belangrijk om te blijven freelancen om als acteur/maker open te blijven staan voor andere perspectieven, makers, spelers, media, kunstvormen, cross-overs, inzichten en invalshoeken. Bij verschillende gezelschappen (Malpertuis, NTG, Action Malaise, De Kopergietery, Larf!, De Figuranten, Laika, Bronks, Frieda, FroeFroe, Ultima Thule,...) vond ze aansluiting, als mede-maker, speler, regisseur. En kon ze groeien en zoeken in elke rol. Ook schuwde ze niet om eigen projecten op poten te zetten. Zo maakte ze samen met Sofie Palmers de voorstellingen You May find yourself, Blanche en Forza. Binnen het sociaal-artistieke werk verdiende ze haar sporen bij de Figuranten, Museum Dr. Guislain en bij de voorstelling Morgen wordt alles anders van Cie Frieda. Iedere keer zocht  ze het andere op, het onbekende wat haar als maker/speler triggerde.