Mooni Van Tichel

Mooni Van Tichel

Over deze artiest

Mooni Van Tichel is een performer en maker uit België. Haar eerste contact met dans lag in hiphop en breaking, en al dansend met haar crew leerde ze zoveel mogelijk over street styles en de cultuur errond. Later ontdekte ze hedendaagse dans, wat haar uiteindelijk tot P.A.R.T.S. leidde. Daar rondde ze zowel de Training als de Studios Cycle af. 

Momenteel wil ze zowel haar rol als performer en als maker verder ontwikkelen. In het creëren van werk zoekt Mooni naar beweegredenen door middel van beperkende, moeilijke taken om een hoge specificiteit van beweging en kwaliteit te vinden. Ze start vanuit beweging, met een interesse voor een zekere virtuositeit en connectie met muziek, maar laat dan andere beelden en ideeën het werk insijpelen, vaak vanuit feministisch standpunt, actief werkend met het vrouwelijk lichaam. Plezier in beweging, het sociale aspect van dans, een niveau van complexiteit en de specifieke relatie van de performer tot haar lichaam zijn momenteel van belang in Mooni’s werk.

Ze toonde haar werk in Tanzwerkstatt Munich (2018), Open Your Mind (2019), Platform 6a (2021). Voor haar nieuwe solo, ontving ze recent de ‘De Troffel’ prijs, om de ontwikkeling van haar werk verder te stimuleren.