Laura Jurd

Laura Jurd

Over deze artiest

Laura Jurd heeft een uitgesproken stem als componiste/trompettiste. Met haar groep Dinosaur gaf ze eerder al een hooggewaardeerd concert in Oostende. Haar muziek viert en vernieuwt de rijke tradities van jazz en volksmuziek, terwijl haar liefde voor The Beatles en Stravinsky, om twee opmerkelijke invloeden te noemen, in haar muziek doorklinkt. Haar composities graven naar iets puurs, aards en menselijks.

Als componiste heeft ze samengewerkt met London Sinfonietta, het Festival of New Trumpet Music, het National Youth Orchestra of Great Britain en het Ligeti Quartet om er een paar te noemen. Ze treedt regelmatig op in heel Groot-Brittannië, Europa en daarbuiten met haar Mercury-genomineerde band Dinosaur, en speelde onder andere op North Sea, Montréal en Molde International Jazz festivals. Ze is ook te horen bij de Londense jazzband Kansas Smitty's en leidt een aantal opwindende projecten in de Britse jazz en geïmproviseerde muziek. Recente medewerkers zijn drummer Seb Rochford, pianist Huw Warren en accordeonist/geluidskunstenaar Martin Green.

"Jurd lijkt zich niets aan te trekken van voorbijgaande modes of deelname aan welke scene dan ook, en jaagt een eigen muze na die put uit jazz, folk tradities uit Europa en het Midden-Oosten, en de harmonische taal van Stravinsky - toch is haar werk altijd pittig en toegankelijk."

- John Fordham, The Guardian.