Heleen Van Haegenborgh foto: Tom Leentjes

Heleen Van Haegenborgh

Over deze artiest

Heleen Van Haegenborgh is pianiste, componiste, improvisator en performer. In 2004 studeerde ze af als pianiste aan het conservatorium van Gent, waar ze les kreeg van Claude Coppens en Daan Vandewalle. Improvisatie is voor haar het middel bij uitstek om interdisciplinair te kunnen werken, wat ze dan ook veelvuldig doet. Naast artiesten als Lander Gyselinck en Kristof Roseeuw.

Creëren, componeren, improviseren en uitvoeren vloeien samen in het parcours van Van Haegenborgh. Naast een aantal eigen composities, voerde Van Haegenborgh tussen 2007 en 2011 werken uit van o.a. George Crumb, John Cage en Morton Feldman. Als pianiste speelde ze mee in een aantal muziektheaterproducties van LOD en ook film speelt een belangrijke rol als katalysator voor haar composities.

In 2017 bracht ze met pianist Christian Mendoza op W.E.R.F Records het album Copper uit. Begin 2023 verscheen op het Gentse label el Negocito Squaring the Circle, een album dat veel internationale erkenning ontving. Stitch in Air zal begin 2024 verschijnen bij W.E.R.F. Records.