Angelo Tijssens foto: Nick Mattan

Angelo Tijssens

Over deze artiest

Angelo Tijssens (°Blankenberge 1986) studeerde theater in Antwerpen. Hij schreef enkele kortfilms en is co-scenarist van Girl en Close, twee meermaals bekroonde films van Lukas Dhont. Beide films gingen in première in de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes. Momenteel werkt hij aan een nieuwe film met Lukas Dhont en daarnaast is hij ook de scenarist van Julian, naar het gelijknamige boek van Fleur Pierets. Voor zijn verdienste in de filmsector kreeg hij in 2023 de Ultima voor film en visuele media. Het juryrapport omschreef hem als  “ een bevlogen verhalenverteller, die het intieme universeel weet te maken en het “andere” herkenbaar. In zijn werk en in het maatschappelijke debat is Tijssens tegelijk een ambassadeur van kwetsbaarheid en een heel mondige verdediger van gelijkheid, diversiteit en cultuur.”   

Angelo maakt al meer dan een decennium deel uit van de artistieke kern van het internationaal gerenommeerde gezelschap Ontroerend Goed, momenteel artist in residence bij NTGent. 

Zijn debuutroman De randen verscheen in september 2022 en wordt in meerdere talen vertaald. Hij is genomineerd voor de Bronzen Uil, voor beste debuut van de Lage Landen en kreeg voor Au Bord, de Franse vertaling, de Prix du roman gay - special jury mention. Zijn tweede roman verschijnt wellicht volgend jaar.