Zwangere Guy en Lander Gyselinck foto door Stig De Block

Zwangere Guy + Lander Gyselinck + support: Fulco Ottervanger

Praktisch

UITVERKOCHT

Chemie in zijn pure vorm, een geduldige rotting, van iets trash tot een delicatesse

Zwangere Guy en Lander Gyselinck ontmoetten elkaar op het podium enkele jaren geleden in de oude Recyclart. Een ontmoeting die bij beiden artistieke aardkorsten zou gaan doen verschuiven. De één de meest gewiekste en beruchte tong van het land, vlotjes Belgische rapgeschiedenis schrijvend met klassiekers, maar met haviksogen altijd op zoek naar wat hiphop doet leven. De andere zich koppig met stokken loswrikkend uit het jazzkeurslijf, op zoek naar ongeziene beat-oorden.

Uit die ontmoeting en tegen de achtergrond van de voor artiesten afstompende coronaperiode vonden ZG en LG elkaar als sparringpartners. Zwangere Guy laat het harnas zakken en rapt over onzekerheden, zelf-afschuw, kwaadheid en verdriet. Lander Gyselinck ontpopt zich van meesterdrummer tot componist en arrangeur op zoek naar melancholie, de rapper uitdagend tot experimentelere woordstromen. De straatdealer met grote mond op pad met de jazzridder.

Op 4 november brengen Zwangere Guy en Lander Gyselinck samen het album Pourriture Noble (vrij vertaald: edele verrotting) uit.

<CLOSE ENCOUNTERS>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en KAAP! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en wereldmuziek. 

drum
Lander Gyselinck
vocal
Gorik Van Oudheusden
gitaar, synths
Bert Cools
bas
Louise van den Heuvel
synths, piano
Adriaan Vandevelde
fluit, bas klarinet, klarinet, bansuri, tenor saxofoon
Sam Comerford
opstelling
staand
instrumentalist
Fulco Ottervanger