Zone X     affichebeeld: Mario Debaene

Zone X - Kyoko Scholiers

Praktisch

  • VVK € 11.0 ADD € 14.0

Toerist in de ruïnes van onze tijd

Wat zullen onze nakomelingen binnen pakweg honderd jaar van onze huidige tijd denken? Wat blijft er van ons over?

Dat is de vraag die Kyoko Scholiers zich stelt in haar nieuwste werk. Zone X is een futuristische toeristische stadswandeling. De voorstelling speelt zich af in 2124. Gids Miko neemt 15 toeschouwers mee op wandel door een gebied dat na De Ramp van 2034 werd afgeschermd van de wereld. De tijd bleef er stilstaan, de lokale bevolking leeft er nog als in de jaren 2020!

Wandelend door deze levendige ruïne van de vroege 21ste eeuw ontleedt Miko met passie en bevreemding onze sporen. Ze fileert ons hedendaags denken en handelen genadeloos, houdt ons onder de microscoop als de bizarre wezens die we voor onze nazaten zullen blijken te zijn. Aangezien veel informatie verloren is gegaan, moeten Miko’s interpretaties hier en daar behoorlijk creatief zijn.
Kyoko Scholiers is kunstenares, theatermaker en actrice. Haar recente theaterwerk peilt naar de menselijke fragiliteit en veerkracht en de invloed van tijd op de mens. Voor Zone X wijdt Scholiers zich aan een minutieus vooronderzoek en gaat o.a. in gesprek met sociologen en toekomstonderzoekers. Aan Bjorn Eriksson vraagt ze om de soundscape te componeren.

'Letterlijk en figuurlijk een unieke trip' - De Morgen

DE ALGEMENE TICKETVERKOOP VAN AMOK START OP 16.08

concept, tekst en regie
Kyoko Scholiers
muziek
Bjorn Eriksson
spel
Daisy Ip, Taka Shamoto, e.a.
zang
Nathalie Delcroix
kostuums
Marie Dries
dramaturgie
Tom Hannes en Maya Van Leemput
technisch ontwerp
Jeroen Vandesande
affichebeeld
Mario Debaene
coproductie
KAAP, IN SITU/C-takt, NEXT Arts Festival, Het Laatste Bedrijf