Zeemaal foto: Olympe Tits

Zeemaal - Sien Vanmaele / LAIKA

Praktisch

volzet

 

GESELECTEERD DOOR DE JURY VAN THEATERFESTIVAL

Een verbindend onderwaterdiner als zintuiglijke reis langs stranden en kliffen.

Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt.

Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen.

ZEEMAAL is een avond vol hoop, een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken.

Sien is niet aan haar proefstuk toe. Binnen LAIKA eerder de food performances Witlof from Syria (2017) en Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld (2021). ZEEMAAL is het eerste deel van een drieluik over de zorg voor de wereld van morgen. Later volgen nog LANDMAAL en LUCHTMAAL. Voor de ontwikkeling van haar kookworkshops en performances resideerde ze in Oostende en Brugge.

duur
90'
tekst & spel
Sien Vanmaele
zintuigelijk concept
Peter De Bie & Sien Vanmaele
muziek
Jason Dousselaere
scenografie
Studio Kuurjeus & Peter De Bie
eindregie
Jo Roets
kostuum
Manuela Lauwers
dramaturgie
Mieke Versyp
keuken
Sara Sampelayo, Jean-Philippe Poncin & Annelotte Van Aarst
lichtontwerp
Thomas Stevens
Techniek
Anton Van Haver, Rik Van Gysegem, Tom Van den Brande, Robin Angst, Dag Jennes & Pieter Smet
productie
Laika
coproductie
Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Le Channel, scène nationale de Calais en Perpodium