Winter Refuge

Winter Refuge - Heike Langsdorf & Simone Basani (radical_hope)

Praktisch

  • Gratis

een ruimte om langs te komen

veel hoeft er in eerste instantie niet te gebeuren, er is wel vanalles mogelijk…

wat rust

een praatje

wat stilte

een (eenvoudig) spel

wat fysieke training

gewoon zitten

een beetje luisteren (naar muziek)

wat dansen

spullen ruilen

...

Vanaf 1 februari landen Heike Langsdorf en Simone Basani van Radical Hope met Winter Refuge in de studio’s van de Groenplaats. Winter Refuge is tegelijk een ontmoetingsruimte en een workshop. 

Het is de tweede stap van Post/Pandemics, een langetermijnsproject geïnitieerd door radical_hope. Post/Pandemics is een project dat collectief kijkt naar hoe een groep een groep wordt, hoe een groep andere groepen ontmoet en hoe het concept van sociale integratie zelf een zeer twijfelachtig concept is.

De Winter Refuge workshop, geleid door Heike Langsdorf (initiator van radical_hope), zal vertrekken vanuit vragen en resonanties  omtrent hoe men zich deel van een groep voelt of juist niet in een maatschappij waarin ‘anderen’ zich moeten aanpassen. Hoe en waarom zou zo een maatschappij bestaan?

Er wordt gewerkt met voice recordings, stem-praktijken, beweging exploraties en het schrijven, tekenen of schilderen van levenservaringen.

PRAKTISCH

Tussen 1 en 16 februari is Winter Refuge open.

Je kan deelnemen

Maandag tot zaterdag:

Maandag open van 16u tot 20u

Dinsdag tot vrijdag open van 10u tot 12u en van 16u tot 20u

Zaterdag van 10u tot 12u.

Op 16 februari is er om 18u, rond apero time, een publieke uitwisseling waar iedereen welkom is!

Hoe kun je deelnemen?

In plaats van te werken met oproepen, selectieprocessen en allerlei gangbare strategieën om diversiteit of exclusiviteit te creëren/verzekeren, wil Post/Pandemics liever vertrouwen op willekeur en toeval, als het erom gaat mensen uit te nodigen in een proces van verkenning: een verkenning van wat er gebeurt wanneer we NIET werken aan oplossingen voor problemen, NIET aan resultaten na onderzoek of NIET aan dé alternatieve voor de status quo.

Kom dus gewoon even langs!

Bevrijd van de druk om deugdelijke alternatieven te produceren vinden we misschien nieuwe mogelijkheden in onszelf – om ‘even op aarde te zijn’, wie weet?

Indien vragen, kun je mailen naar simone@radical-hope.be