Vloed

VLOED - een gesprek met de laureaten

Praktisch

VLOED speurde de kustlijn af op zoek naar vers talent en er spoelde heel wat moois aan.

Al voor de derde keer organiseerden we de literaire wedstrijd VLOED, het bleek een van de succesvolste edities. Onze inbox stroomde vol met literair talent vanuit heel Vlaanderen en Nederland, en onder het oog van een zeskoppige selectiecommissie werd een veelzijdige shortlist opgesteld van poëzie, proza, magisch realisme en literair essay. 

Twee vernieuwende makers dompelen we in een persoonlijk literair ontwikkelingstraject onder. Gedurende de maand september verblijven de laureaten, Luna Schuddinck en Nelson Morus, in De Letterie en ontvangen er schrijf- en podiumbegeleiding. 

Bij KAAP presenteren ze op 3 november hun werk aan het publiek, op het podium én in een prikkelende publicatie. 

 

Luna Schuddinck

Luna Schuddinck (°2002) is masterstudente Vergelijkende Moderne Letterkunde met een bachelor in de filosofie. Verder maakt en speelt Luna theater, zit ze bij de redactie van literair tijdschrift Deus Ex Machina, en is ze bestuurslid en fotografe van de Gentse poëzievereniging Auw La. Haar teksten zijn een kruisbestuiving van metafysica en anekdotiek. Al jonglerend en kristalliserend tracht ze de Dingen Van De Dag op het wereldtoneel te brengen, en andersom. 

Nelson Morus

Nelson Morus (1988) is achtereenvolgens vuilnisman, jazzdrummer en advocaat geweest. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman bij uitgeverij De Arbeiderspers. Hij is promovendus in de rechten aan de KU Leuven en fictieredacteur bij Hard//hoofd.

Met steun van
De Witte Zee Oostende, Passa Porta Bookshop Brussel, Boekhandel Limerick Gent, Paard van Troje Gent