VENTILATEUR foto: Vibe Stalpaert

VENTILATEUR + Ão

Praktisch

Brugs groove-trio meets Zuid-Amerikaanse klanken

Een avond om à tegen te zeggen! VENTILATEUR is Brugge's best bewaarde muzikale geheim en support act Ão brengt een Zuid-Amerikaanse toets in het geheel! 

VENTILATEUR

Hun eerste, zelf getitelde EP liet zich smaken bij fans van Dans Dans en Nordmann. Nu brengen ze hun eerste volledige album uit via W.E.R.F. Records. Hun aanstekelijke mix van jazz, post-rock en soul levert een uniek en meeslepend geluid op.

De eerste single uit dat debuutalbum, dat als Hoofdplaat door het leven zal gaan, is getiteld Nectar. Met deze single neemt de band een bad in het analoge. De luisteraar wordt verwelkomd door taperuis en een strijker die de toon zetten voor een ingetogen maar intense inkijk op wat het album zal brengen. Een herhalende gitaarmelodie gidst je verder doorheen het nummer dat voor het trio symbool staat voor het streven naar schoonheid in simpliciteit. Gewapend met drums, bas en gitaar geeft deze groep stevig van jetje in het departement grooves en tegentrekkende ritmes, zonder nuances en melodie uit het oog te verliezen.

Ão 

Support van deze avond is een band die je ambient-universum van pedalen en cassettes, groovy percussie en bezwerende zanglijnen in het Portugees, Engels en wie weet een stukje Nederlands brengt. 

Eind 2020 kwam hun eerste, self-titled EP uit met muziek die o.a. in de lockdown als muzikale pennenvrienden op 2000 km van elkaar is geschreven en opgenomen.

Live verweven ze hun zuiderse traditionele klanken, ritmes en saudade met een poppy-ambient dimensie van elektronische effecten, voice transformers en beats.

Ongetwijfeld een onvergetelijk mooie muzikale avond met deze band erbij!

~Charming like a beautiful insect trapped in amber, radiantly hot~

CLOSE ENCOUNTERS

Close Encounters tussen KAAP en Cactus Muziekcentrum! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en global sounds, zowel analoog als digitaal.

 

VENTILATEUR

Elektrische bas
Jasper Hollevoet
gitaar
Daan Soenens
drums
Iben Stalpaert

AO

Elektronica, Stem
Brenda Corijn
Gitaar, bandoneon
Siebe Chau
Elektronica, Gitaar, Toetsen, cassettes
Jolan Decaestecker
Percussie
Bert Peyffers