TWOTFAM foto: Rudy Carlier

TWOTFAM (The Works of the Flesh Are Manifest) - Anna Dujardin & Fanny Vandesande (try-out)

Praktisch

VOLZET

In een kamer, waarvan de deur open moet blijven staan, speelt Anna D. vele keren ongeveer (met) zichzelf... Een avond wordt vrij verklaard van de norm en komt bij Anna D. op schoot. ‘Wat verlang je vanavond?’ Haar antwoord vertrekt vanuit haar dagboekaantekeningen, illustraties en poëzie geënsceneerd in beweging.

Intimiteit maakt ons zichtbaar. Al is het maar voor een paar uur, voor een paar ogen. TWOTFAM 'The Works of the Flesh Are Manifest'  focust zich op de kunst van het creëren van intimiteit op scène en de machtsverhoudingen die zich hierin voortplanten.

TWOTFAM is zo een uitnodiging om vele keren je seksuele en sensuele zelve te zijn en die verlangende versies van jezelf te eren. Het is een vleselijke viering van woord en beweging als tegengif tegen invisibilisering en vernedering. Het is een feest, maar climaxen vormen noch het doel noch het einde van de avond en extase is er niet de enige geaccepteerde valuta want ‘it’s my party and I cry or come if I want to...’.

Samenwerking Anna en Fanny

Dujardin en Vandesande leerden elkaar kennen bij Platform-k waar ze respectievelijk samenwerken als danser en artistiek mentor, docent en choreograaf. Binnen die context werd het duidelijk dat hun artistieke en conceptuele zoektocht nauw verwant is en ze erg geïnteresseerd zijn in de manieren waarop ze elkaars mindset en artistieke visie beïnvloeden. 'TWOTFAM' is Dujardins eerste project als maker en de eerste samenwerking met Vandesande.

 

Onderdeel van het Bits of Dance festival

Bits of Dance is het voorjaarsfestival van Dans in Brugge waarbij de nadruk gelegd wordt op de driehoeksverhouding tussen de kunstenaar, het kunstwerk en het publiek.

Dit kleinere festival brengt een unieke combinatie van expertise-uitwisseling, reflectie, het tonen van work-in-progress en voldragen voorstellingen. Voor het publiek vaak een verrassende inkijk in de keuken van de artistieke praktijk, voor de artiest een directe dialoog met de kijker en met collega’s....

De dominante thema’s worden aangebracht door heel diverse makers en focussen op het deseksualiseren van lichamen, de seksualiteit van het niet genormaliseerde lichaam, machtsverhoudingen, subculturen en -genres, ... Deze editie is eveneens de start van het gezamenlijke Dans in Brugge makerstraject dat in 2023 focust op het werk van Lisa Vereertbrugghen.

concept & tekst
Fanny Vandesande, Anna Dujardin & Bo Alfaro Decreton
performance & choreografie
Fanny Vandesande & Anna Dujardin
dramaturgie
Bo Alfaro Decreton
Kostuum & Set design
Fanny Vandesande & Anna Dujardin
muziek
Kobe Boon
Sound design
Ruben Nachtergaele
Light design
Helmut Van den Meersschaut
coproductie
KAAP & KUNSTENCENTRUM VIERNULVIER
partners
STAD GENT & PLATFORM-K, WORKSPACEBRUSSELS
dank aan
LaGeste, Aditivzw