Fragment van Spelling Spectacle, foto door Tale Hendnes

Spelling Spectacle - Ingrid Berger Myhre

Praktisch

Hoe spelen met principes uit de taal kan leiden tot magie in choreografie.

Na de passage in Brugge met de poëtische en speelse voorstelling In other words komt Ingrid Berger Myhre terug naar Brugge met een voorstelling waarin choreografie zich laat bepalen door principes van de gesproken taal. 

Spelling Spectacle is een voorstelling waarin 3 performers navigeren binnen een zorgvuldig bedacht, en toch speels, plan. Met elke beweging, tonen ze een glimp van de onmiddellijke toekomst, en balanceren ze tussen de valkuilen van impulsieve, individuele ingevingen en van verstikkende collectiviteit. 

De performers blijven trouw aan de regels van het spel, maar nemen daardoor het risico om tegen de muur te lopen, eindeloos in cirkels te draaien of hun cue te missen. Als ze daarentegen te veel toegeven aan individuele ideeën, bestaat de kans dat ze de gezamenlijke inspanning saboteren. Dit productieve dilemma stuwt het werk vooruit.

Het stuk wordt in real-time opgebouwd, en alles wat in de ruimte gebeurt wordt materiaal. De performers weven de bewegingstrajecten erg precies, op basis van toeval en zorgvuldige observaties. En terwijl de kaart getekend wordt, komen de mysteries tevoorschijn. 

Elk volgend beeld is het resultaat van een vorige stapsteen.
Elke steen draagt een herinnering aan wat eraan voorafging. 
In con-sequentie maken ze zowel het voor de hand liggende als het magische zichtbaar:
De volgende stap, de volgende kamer, de volgende deur;
Voortdurend één ruimte achterlatend, om een volgende te laten verschijnen.

Meer dans? 
Ga voor een keuzeabonnement bij Dans in Brugge en krijg 10% korting vanaf de aankoop van 3 voorstellingen, geldig op het volledige Dans in Brugge aanbod!

Credits

Choreografie
Ingrid Berger Myhre
i.s.m.
Nicola Gunn & Ida Wigdel
Performers
Nicola Gunn, Ida Wigdel & Ingrid Berger Myhre
muziek
Lasse Passage
Licht ontwerp
Fudetani Ryoya
Scenografie
Oshin Albrecht
kostuums
Signe Vasshus
advies
Thomas Bîrzan, Eirik Blekesaune
met dank aan
Pablo Esbert Lilienfeld, Ashley Ho, Calvin Ferdinando Carrier, Hilde Ingeborg Sandvold
productie
Caravan Production
coproductie
Dansateliers (Rotterdam, NL), Kunstenwerkplaats (Brussel, BE), BIT Teatergarasjen (Bergen, NO), Rosendal Teater (Trondheim, NO), SPRING (Utrecht, NL)
residenties
KAAP (Brugge, BE), BUDA (Kortrijk, BE), Kunstenwerkplaats (Brussel, BE), Dansateliers (Rotterdam, NL), Tanzfabrik (Berlin, DE), fieldworks (Brussel, BE)
ondersteund door
Advancing Performing Arts Project (apap) - FEMINIST FUTURES - a project co-funded by the Creative Europe Program of the European Union, Fonds Podiumkunsten, Arts