Shadow foto: Laurianne Bixhain

Shadow Text - Chloe Chignell & Amina Szecsödy

Praktisch

  • VVK € 12.0

Première

Verkenning van feministische mythen, lesbische erotiek, en revolutionaire praktijken, waar lichamen de woorden tot leven brengen

Shadow Text is een dansvoorstelling gebaseerd op 'Les Guérillères', de feministische roman van Monique Wittig uit 1971.

Het verhaal draait om een heftige en sensuele revolutie, waar in drie delen de overgang van een traditionele cultuur naar een nieuwe lesbische manier van leven volgt. Met geluid, tekst en beweging brengt Shadow Text de roman tot leven, waarbij lichamen de woorden op een meeslepende manier uitbeelden. De grens tussen lichaam en woord vervaagt en er ontstaat een nieuwe beleving. Chloe en Amina verkennen in deze voorstelling feministische mythen, lesbische erotiek, revolutionaire praktijken en poëzie.

 

Neem je deel aan één van de workshops, dan krijg je 25% korting op Bits of Dance festivaltickets. Na inschrijving ontvang je een voucher die je kan gebruiken om je korting in te wisselen!

Bits of Dance

Van makers voor dansfans

Tijdens Bits of Dance, het voorjaarsfestival van Dans in Brugge, ligt de nadruk op de driehoeksverhouding tussen de maker, het kunstwerk en het publiek. We tonen niet enkel werk, maar nodigen choreografen en dansers ook uit om hun kennis te delen tijdens de Makersdag. Dit driedaags festival brengt een unieke combinatie van reflectie en van presentatie van work-in-progress en nieuwe creaties van jonge makers. Voor het publiek vaak een verrassende inkijk in de artistieke praktijk, voor de kunstenaar een directe dialoog met toeschouwers en met collega’s.

In samenwerking met Concertgebouw Brugge.