roundAbout foto: Karolina Maruszak

roundABOUT #1 Tsubasa Hori - Zonzo Compagnie

Praktisch

Eeuwenoud mysterie en hedendaags wonder

Welkom in roundABOUT. De nieuwe mini-arena van Zonzo Compagnie opent voor het eerst haar deuren. Het is een ronde toverdoos, die plaats biedt aan een klein publiek en een solist en hen letterlijk omringt met video en geluid.

De eerste die de arena betreedt is de Japanse slagwerkster Tsubasa Hori. Haar wereld is die van de Taikodrum maar ze bespeelt daarnaast nog een hele reeks instrumenten. Zichzelf begeleidend op de Shamisen zingt ze liederen en vertelt.

Haar vertrekpunt is de Bon dance: een kleurrijk, feestelijk ritueel ter ere van het geestenrijk, het rijk van de voorouders dat in Japan uitgebreid gevierd wordt. Met videoprojecties van Sarah Yu Zeebroek en Willem Mertens roept ze een wonderlijke wereld op, een roundabout van veranderingen en metamorfoses. De Duitse regisseuse Vera Tussing neemt de dramaturgie van het stuk op zich en assisteert Tsubasa bij de choreografie en de regie. 

Met roundABOUT creëert Zonzo Compagnie een nieuw format: een arena voor een solist en een herbruikbaar decor waarmee verschillende muzikanten en multimedia artiesten aan de slag kunnen. Het ringvormig projectievlak benadrukt de nabijheid tussen publiek en performer. Aan Tsubasa de eer van deze primeur!

ENG

The starting point of this performance is the Bon dance: a colourful, festive ritual in honour of the spirit realm, the realm of the ancestors that is celebrated extensively in Japan. With video projections by Sarah Yu Zeebroek and Willem Mertens, she evokes a wonderful world, a roundabout of changes and metamorphoses. German director Vera Tussing is responsible for the dramaturgy of the piece and assists Tsubasa with the choreography and direction.

Sarah Yu Zeebroek
concept, muziek & muzikale uitvoering
Tsubasa Hori
dramaturgie & choreografie
Vera Tussing
visueel design
Sarah Yu Zeebroek
video-animatie
Willem Mertens
scenografie
Wouter Van Looy
sound design
Jo Thielemans
productie van
Zonzo Compagnie en Champdaction
techniek
Arthur De Vuyst
kostuumontwerp
Johanna Trudzinski
assistent kostuumontwerp
Lisa Gambey
coproductie
KAAP, Handelsbeurs en deSingel
met de steun van
Vlaanderen en met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid