Quartiers D'O foto: Yvan Mahieu

Quartiers d'O

Praktisch

TAZ, kleinVerhaal, De Grote Post, KAAP en FMDO, bewoners en verenigingen uit de wijk staken de voorbije maanden de koppen bij elkaar en het resultaat mag er meer dan wezen: een driedaagse met theater, muziek, dans en workshops!

VR 29/7 19:00-24:00

Maar liefst twee koren trappen de avond af! Koor Westerkwartier (kleinVerhaal) en Onze Rijkdom (Antwerpen), o.l.v. pianist/componist Yves Meerschaert en zanger/acteur Hans van Cauwenberghe, brengen kersverse levensliederen gebaseerd op eigen verhalen. Verwacht een passioneel en geëngageerd koor op het lijf van het Westerkwartier.

Daarna zet het Filmfestival Oostende het grote scherm klaar en geniet je van de Belgische film Nowhere. De filmcrew komt zelfs langs, het ideale moment om met hen na te kaarten over de film.

Ontdek het programma van vrijdag

 

ZA 30/7 12:00-24:00

Radio Republiques des Rêves! Radiomakers Nicolas Delalieux en Femke Stallaert gaan twaalf uur lang live in de ether met een blitse radioshow, met optredens, gasten, een kookprogramma, verhalen uit de buurt en bijzondere ‘westerlingen’. De show kan je de hele dag volgen op het plein of thuis via Radio Noordzee.

Met tromgeroffel openen we om 12u het feest. Daarna kunnen kinderen zich volop uitleven: rijden met de gekste fietsen in het fietsatelier, de oren spitsen bij het verhaal Rambamboelie (FMDO), een eigen droomwereld maken bij Rode Aarde (Puurlain) of een workshop bijwonen van FMDO. Haal meteen ook maar je beste dansmoves boven, want er staan twee dansworkshops gepland: Jotka Bauwens leert je de TAZ-dans of probeer de Oosterse volksdans Dabke terwijl Yagoon (kleinVerhaal) live musiceert.

De slapstick voorstelling STRETCH (Meurman & de Rudy) traint je lachspieren en de hele middag lang is er livemuziek. Maya Sapera en de Khan Brothers brengen muziek en dans uit Rajasthan (India). Het circuscollectief Amoukanama stuurt zijn acrobaten naar het Westerkwartier met adembenemende acts. En het Roemeense Mec Yek warmt het plein verder op met ska, tarantella en gipsy. Eindigen doen we met een fantastisch Bal Populaire, dansen maar!

Ontdek het programma van zaterdag

 

ZO 31/7 11:00-15:00 - Wijkverhalen aan tafel

Zondagochtend is het apérotime! Antique Moderne, o.l.v. Bart Mertens, steekt bekende hits in een vintage jasje. ’s Middags schuiven de bewoners aan bij De Langste Tafel voor het diner, door buren klaargemaakt samen met twee professionele koks. Tussen de gangen door verrast KAAP met verhalen die schrijfsters Bëtul Sefika en Lotte Vrancken in de wijk bijeensprokkelden.

Ontdek het programma van zondag

Praktisch

Op 29, 30 en 31 juli vormt het Sint-Catharinaplein in het Westerkwartier het toneel voor een onvergetelijk buurtfeest: Quartiers d’O.