Push the Button image

Push The Button

Praktisch

Na een geslaagde editie in 2022 zetten we nu een tandje bij en voegen we het podium van zaal ‘De Grote Post’ toe als een ‘clubstage’. Een stage on stage waar het publiek tot in de vroege uurtjes kan loos gaan op de beste beats van nu.

We hebben de voorbije maanden zorgvuldig geschaafd aan een line-up die sprankelt en is samengesteld uit hiphop, electronica, jazz en wat we voor het gemak experiment noemen.

In totaal zullen er 16 acts op de drie podia spelen...

 • Rival Consoles (UK)
 • Lander & Adriaan
 • Blck Mamba
 • Jazz Brak
 • Tsar B
 • N∆BOU
 • Mankiyan
 • Use Knife
 • Schroothoop
 • Denzel Himself (UK)
 • Monsieur Doumani (CY)
 • Karen Willems (Terre Sol Four)
 • Dorian Dumont plays Aphex Twin
 • Kleine Crack & Slagter
 • Youniss
 • Aroh

 

 • 𝙍𝙄𝙑𝘼𝙇 𝘾𝙊𝙉𝙎𝙊𝙇𝙀𝙎 (𝙐𝙆)

  Ryan Lee West, electronica artiest uit Londen, beter bekend als Rival Consoles, staat erom bekend zijn synthesisers menselijk en atmosferisch te laten klinken. Alle releases van Rival Consoles kwamen uit via het befaamde Erased Tapes label (Ólafur Arnalds en Nils Frahm). Meer zelfs, het label werd opgericht om Wests eerste release, een CDR onder de naam Aparatec uit te brengen. Rival Consoles maakte remixes voor Jon Hopkins, Max Cooper, Noisia en labelgenoten Ólafur Arnalds en Nils Frahm. Zijn recentste plaat is ‘Now Is’, de achtste op 13 jaar tijd. Ook hierop laat hij de akoestische elektronische klanken spontaan in elkaar overvloeien terwijl hij avontuur noch experiment schuwt. Tijdens Push The Button brengt hij een AV-show.

   
 • 𝙇𝘼𝙉𝘿𝙀𝙍 & 𝘼𝘿𝙍𝙄𝘼𝘼𝙉

  Eén van de absolute dansvloer sensaties van dit moment is zonder twijfel Lander & Adriaan, al is het maar omdat zo doorgaans zelf midden op die dansvloer zitten. Drummer Lander Gyselinck (STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio…) en toetsenist Adriaan Van de Velde (Pomrad, J. Bernard, Mauro Pawlowski…)  ontmoeten elkaar in een Brusselse kelder net voor de lockdown van 2020 alwaar zij een alliantie vormen met stok en toets. Heftige beats en muren van synths. Een schizo ontmoeting tussen een nachtje raven en jazz wine tasting. Dansmuziek voor gevorderden. Nacht bop.

   
 • 𝙉∆𝘽𝙊𝙐

  Met hun originele bezetting van trombone, elektrische gitaar, contrabas en drums dompelt N∆BOU de Belgische jazz onder in een verfrissend klankenbad. Op haar trombone zoekt bandleider en componiste Nabou Claerhout naar een geheel eigen geluid: door middel van allerlei effecten schept ze een dromerig muzikaal kader met een sterke atmosferische en melancholische weerklank, waarin het samenspel van haar kwartet perfect gedijt. Ze wisten hun unieke geluid vast te leggen op hun eerste full album ‘You Know’. Weelderige en intieme klanken worden afgewisseld met sterk ritmische composities. Groovy basriffs, doordachte drumpatronen en virtuoos gitaarspel dragen bij aan dat muzikale avontuur vol hoogtepunten – steeds gecreëerd in combinatie met Claerhouts trombonespel “dat zingt, huilt, pulseert, vertelt en weet door goed opgebouwde eigentijdse stukken vele harten week te maken”.

   
 • 𝙈𝘼𝙉𝙆𝙄𝙔𝘼𝙉

  De Brusselse DJ Mankiyan is een parel uit de underground die keer op keer bevestigt dat ze een fenomenale selector is. Ze vult een leemte in het nachtleven op en heeft een heel eigen stijl ontwikkeld met als resultaat een mix van strakke ritmes en diepe bassen, flink wat geëxperimenteer, vette dancehall en verwijzingen naar de internetcultuur waarmee ze is opgegroeid. Kortom, een verslavende sound die je op een vreemde manier bedwelmt.

   
 • 𝙐𝙎𝙀 𝙆𝙉𝙄𝙁𝙀

  Use Knife is een gloednieuwe band waarin Stef Heeren, Kwinten Mordijck (beiden bekend van Kiss The Anus Of A Black Cat) en Saif Al-Qaissy (Babylon Trio) hun liefde voor analoge en modulaire machinerie kunnen botvieren. Daarbij laten ze groovy Arabische percussie en bezwerende vocals over je uitrollen. Via Use Knife kan het Belgisch-Iraakse drietal naar eigen zeggen hun vrijzinnige visie op het hedendaagse leven verkennen en uitdrukken. De heren versmelten westerse undergroundmuziek met traditionele Arabische klanken, met als uniek en welklinkend resultaat: stuwende elektronische beats, gesequenteerde melodieën en samples, en levendige Arabische drumritmes. Voor de productie van hun debuutalbum 'The Shedding of Skin' werkt het trio samen met Radwan Ghazi Moumneh (Jerusalem in My Heart, Hotel2Tango). Youniss Ahamad neemt de live visuals en scenografie voor zijn rekening.

  (De liveshow is een coproductie van Kunstencentrum VIERNULVIER, Wilde Westen, STUK, AB, Trix en De Grote Post.)

   
 • 𝙏𝙎𝘼𝙍 𝘽

  Justine Bourgeus is een muzikant, producer en componist die onder het pseudoniem Tsar B vooruitstrevende popmuziek maakt. Haar werk overbrugt vaak meerdere disciplines, waaronder film, dans en mode. In de nasleep van haar debuut ‘The Games I Play ‘ vinkt Bourgeus spraakmakende samenwerkingen af met onder meer Alexander Chung, Oscar and The Wolf en Nova Twins. Intussen ontpopt Bourgeus zich als een veelgevraagd filmcomponist en producer voor opkomende artiesten. Haar komende album t’o the stars ‘versmelt elementen van clubmuziek, moderne pop en klassieke muziek op onconventionele wijze samen.

   
 • 𝘽𝙇𝘾𝙆 𝙈𝘼𝙈𝘽𝘼

  Blck Mamba, een Brusselse artieste met Nigeriaanse roots, streeft ernaar om een nieuwe vibe in

  het nachtleven te brengen met een mix van de nieuwste hip hop en club music zoals UK funky,

  amapiano, baltimore, grime, afrobeats, hard drum, perreo, dancehall, baile,... catchy raps en up-tempo drum heavy productions. Behalve DJ is ze ook producer en radiohost bij Studio Brussel waar ze elke week de nieuwste tracks en genres voor de leeuwen gooit. Als DJ wil ze inspireren, zonder het plezier uit het oog te verliezen. Zelf kijkt ze op naar artiesten als Nina Las Vegas, Jamz Supernova, Kampire, Bambii, Jubilee, Mina,...

   
 • 𝙅𝘼𝙕𝙕 𝘽𝙍𝘼𝙆

  Die andere MC van Stikstof komt zijn solo-album voorstellen. Jazz Brak zagen we al vaker aan het werk naast Zwangere Guy, Astrofisiks en DJ Vega, maar na drie platen Stikstof is het hoogtijd voor zijn eigen ei. ‘Brak’ heet zijn plaat en op 23 maart ligt ze in de winkel. Als Brusselaar toont Jasper De Ridder aka Jazz Brak een inkijk in zijn persoonlijke leven en zoekt hij de juiste woorden om de haat-liefdeverhouding met de hoofdstad te beschrijven. Verwacht van hem geen groteske woorden over blaffers en bijters maar een vergrootglas op zijn generatie, zijn omgeving en familie.

  “ Brussel is de stad en we staan er, met liefde! Alles is hier echt! En da ziet ge!"

   
 • 𝙎𝘾𝙃𝙍𝙊𝙊𝙏𝙃𝙊𝙊𝙋

  Met schroothoop brengen multi-instrumentalisten Rik Staelens, Margo Maex en Timo Vantyghem een hypnotiserend, zinderende en dansbare trip door de Brusselse melting pot. De dat voor PTB komt hun tweede album ‘Macadam’ (7 april, Sdban/Rebel Up) uit. Ook nu bestaat het instrumentarium van de band uit alles wat ze op straat kunnen vinden: werfemmers, pvc-buizen, conservenblikken, wasdraad, potten, pannen en wat meer. De home made instrumenten van schroothoop zorgen voor een unieke, scheurende en toch zwoele sound die helemaal tot zijn recht kwam dankzij de productie van Dijf Sanders. Op het podium zorgt hun bezwerende, heerlijke mix van jazz, oosterse muziek en cubaans-afrikaanse ritmes altijd voor een feest.

   
 • 𝙆𝘼𝙍𝙀𝙉 𝙒𝙄𝙇𝙇𝙀𝙈𝙎 (𝙏𝙀𝙍𝙍𝙀 𝙎𝙊𝙇 𝙁𝙊𝙐𝙍)

  Drumster en percussioniste Karen Willems speelde jarenlang vooral in dienst van anderen. Zo exploreerde ze de meest uiteenlopende genres, van pop en rock tot experimentele muziek en vrije improvisatie. Met ‘Terre Sol Four’, een kwartet met saxofonisten Vincent Brijs, Marc De Maeseneer en John Snauwaert verkent ze het terrein tussen knoestige jazz en potige rock, met daverende herhalingen, extatische kreten en een onstuitbare stuwing. Hier laat Willems een breed en avontuurlijk geluid horen waarmee ze alweer nieuw terrein verkent: open, spannend, afwisselend subtiel en krachtig. Tegelijk past het perfect in die missie van zoeken, voelen en weer loslaten, het spontane spel met avontuur en verbinding als rode draad.  

   
 • 𝘼𝙍𝙊𝙃

  Brussels DJ wiens speelveld heel breed gaat maar als het is om de dansvloer te beroeren zoekt hij het vooral in de richting van Wave, Techno en Rave. Hij maakt deel uit van de Contact Group en is vaak terug te vinden bij Crevette Records. Op zijn maandelijkse Kiosk Radio show hoor je ook heel veel niet-elektronische muziek. Aroh is dan ook een veelvraat die voortdurend op zoek is naar nieuwe en wonderbaarlijke muziek, of het nu op plaat of op MP3 is, het maakt hem niet uit, zolang hij mag graven in de underground.

   
 • 𝙆𝙇𝙀𝙄𝙉𝙀 𝘾𝙍𝘼𝘾𝙆 & 𝙎𝙇𝘼𝙂𝙏𝙀𝙍

  Evil, boos, kwaad, niet prettig en onaardig. Het duo Kleine Crack & Slagter komen uit de anna (Antwerpen) en representeren alles wat met donker en duisterheid te maken heeft.

  Kleine Crack rapt, Slagter verzorgt de beats. De twee Trix residenten zitten bij het Nederlandse label Burning Fik (Faberyayo & Abel) en steken ook zelf dingen in gang met het collectief VHS. VHS - ofwel Very Hard Songs - verzamelt een bende Antwerps talent die graag hard gaat. Maar ook in duo formatie gaan Kleine Crack & Slagter lekker stevig.

  Met een reeks EP’s “CRACK SLAGTER” die op 19 februari aan volume 9 zit, vestigden de twee zich onomkeerbaar in de Belgische scene. 

   
 • 𝘿𝙊𝙍𝙄𝘼𝙉 𝘿𝙐𝙈𝙊𝙉𝙏 ‘𝙥𝙡𝙖𝙮𝙨 𝘼𝙥𝙝𝙚𝙭 𝙏𝙬𝙞𝙣’

  We starten met een akoestisch concert van de Brusselse pianist Dorian Dumont, die de rave klassiekers van Aphix Twin stript tot de kern. Op APHEXions (W.E.R.F. Records) drukt hij zijn liefde uit voor een van zijn grootste muzikale helden. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, komt er geen elektronica aan te pas, maar transcribeert hij zorgvuldig een ruime selectie van Richard D. James muziek naar vleugel, waardoor de nummers een geheel nieuwe dimensie krijgen. Als volleerd jazzpianist improviseert hij op de verschillende thema's en injecteert die hier en daar met een vleugje blues. Het resultaat is een hommage die zowel de simpele schoonheid als de weerbarstige complexiteit van Aphex Twin weet te vangen. Maar bovenal klinkt het als verfrissende nieuwe muziek die Dorian Dumont meteen op de kaart zet als solopianist!