Peenoise

Peenoise

Praktisch

Mysterieuze avant-pop, die onheilspellend, catastrofaal, maar ook warm en aanstekelijk klinkt

Als telgen van een geslacht van podiumkunstenaars, krijgen broers Cesar, Gilles en Titus Pinoy muziek met de paplepel ingegoten. Al van jongs af aan experimenteren ze met hun muziek. Dit resulteert in een sound die mysterieus, donker en vooral veelbelovend klinkt. Ofte: als de soundtrack van een wandeling door een donker doolhof, waarin de afgrond altijd vlakbij is maar het einde toch in zicht.

De mysterieuze avant-pop van Peenoise klinkt onheilspellend, catastrofaal, maar tegelijkertijd warm en aanstekelijk. Na een in 2017 uitgebrachte EP trokken de heren weer de studio in om hun debuut op te nemen. Forevergem verscheen in het voorjaar van 2020 en werd onthaald op erg goede kritieken.

In oktober 2020 vertaalden de gebroeders Peenoise, in opdracht van Festival van Vlaanderen en Democrazy, het wereldberoemde meesterwerk 'Het Lam Gods' van Van Eyck, muzikaal naar een twintig minuten durende compositie en performance. Daarbij bogen de broers Pinoy zich over het tafereel van de broedermoord. Inmiddels heeft de groep er ook een residentie in Voo?uit (of het toekomstige Palas) opzitten. Onlangs verscheen hun nieuwe EP Headwalking.

"Nieuwste belofte in alles wat muzikaal spannend, uniek en fris is. Een band waar je alles kan van verwachten, behalve het gewone." Luminous Dash

credits

zang, gitaar
Cesar De Sutter-Pinoy
zang, keys
Gilles Vandecaveye-Pinoy
drums, live painting
Titus De Sutter-Pinoy
drums
Simon Raman
zang, keys
Karel Naessens