Pearl foto: Michiel Devijver

Pearls - Joshua Serafin

Praktisch

Dekoloniseren als een daad van emancipatie en nieuwe sociale verbeelding

Drie Filipijnse vrouwen in verschillende stadia van hun trans-zijn creëren hedendaagse rituelen voor queerlichamen. Vóór de kolonisatie was het denken over identiteit in de Filipijnen veel meer fluïde en non-binair. Om die reden grijpt Joshua Serafin terug naar de spirituele achtergronden van zijn geboorteland en naar een prekoloniaal denken over gender.

Het resultaat is een daad van emancipatie voor het globale zuiden. Pearls wil een genezingsritueel zijn. De drie performers delen hun verhalen als queer, transmensen met bruine lichamen. Die pijnlijke en donkere verhalen vormen ze om tot iets moois zoals parels die gevormd worden in het lichaam van schelpdieren.

 

Neem je deel aan één van de workshops, dan krijg je 25% korting op Bits of Dance festivaltickets. Na inschrijving ontvang je een voucher die je kan gebruiken om je korting in te wisselen!

Bits of Dance

Van makers voor dansfans

Tijdens Bits of Dance, het voorjaarsfestival van Dans in Brugge, ligt de nadruk op de driehoeksverhouding tussen de maker, het kunstwerk en het publiek. We tonen niet enkel werk, maar nodigen choreografen en dansers ook uit om hun kennis te delen tijdens de Makersdag. Dit driedaags festival brengt een unieke combinatie van reflectie en van presentatie van work-in-progress en nieuwe creaties van jonge makers. Voor het publiek vaak een verrassende inkijk in de artistieke praktijk, voor de kunstenaar een directe dialoog met toeschouwers en met collega’s.

In samenwerking met Concertgebouw Brugge.

Credits

concept
Joshua Serafin
Performance
Joshua Serafin, Lukresia Aka Thirdworldbb & Bunny Cadag
geluid
Pablo Esbert Lilienfeld
Scenografie
Riccardo Vecchiarelli
licht
Ryoya Fudetani
kostuums
Katrien Baetslé
video
Federico Vladimir Strate Pezdirc
Zangcoach
Eurudike De Beul
Artistieke assistentie
Rasa Alksnyte
Dramaturgie
Kopano Maroga
research
Jaya Jacobo
Outside eye
Arco Renz

Meer dans? 
Ga voor een keuzeabonnement bij Dans in Brugge en krijg 10% korting vanaf de aankoop van 3 voorstellingen, geldig op het volledige Dans in Brugge aanbod!