Twee handen breken een ei in een glas.

Monokino: The Lock-In + After Time

Praktisch

The Lock-In is een film die vertrekt van de Britse soapserie EastEnders, waarbij alleen de scènes die zich in de Queen Vic pub afspelen worden gebruikt. In het Engels wordt een "lock-in" gedefinieerd als een "periode waarin klanten na sluitingstijd in een bar of pub worden opgesloten om privé te kunnen doordrinken."

The Lock-In is een film die vertrekt van de Britse soapserie EastEnders, waarbij alleen de scènes die zich in de Queen Vic pub afspelen worden gebruikt. The Lock-In duurt langer dan 6000 minuten en is daarmee een van de langste films ooit gemaakt. Het is feitelijk “oneindig” omdat zijn bron oneindig is en de makers nog in leven zijn. The Lock-In ging in première als een film van vier dagen en vier nachten op het International Short Film Festival Oberhausen (mei 2022), en werd doorlopend vertoond tijdens openingstijden in de Barbican in Londen (juli 2022).

De lange versie van The Lock-In gaat in première in Oostende, waarbij Monokino vier evenementen op evenveel locaties in de stad organiseert. Op 17 mei zal een deel van The Lock-In worden vertoond in KAAP, samen met de documentaire over het project, After Time van Therese Henningsen.
 

nog meer the lock-in

Naast deze vertoning van The Lock-In toont Monokino de film op zaterdag 18 mei ook in drie bars in Oostende (waaronder ook KAAP). Samen zorgt dat voor 30 uur film! Elke bar vertoont een jaar in één dag: alle pubscènes uit 1993, 2003 en 2013 (elk goed voor ruwweg 10 uur aan beeldmateriaal). Deze jaren zijn uitgekozen omdat dit de momenten zijn waarop de veerboten ophielden met varen tussen Dover, aan de oostkust van Engeland, en Oostende. 

Filmmaker
Stanley Schtinter
Filmmaker
Therese Henningsen