Congé Imaginé

Meisje met de rode hoodie + Kinderpoëzie van Brodsky

Praktisch

Bij Kathleen, Gill, Marie en Juliette

Kerklaan 29

Kinderpoëzie van Brodsky - Arine Akopyan

Arine Akopyan is geboren in Sint-Petersburg in Rusland in 1992. Ze groeide op in Oostende en al van jongs af aan is Arine geprikkeld door theater en poëzie. Door haar internationale roots heeft ze het genoegen om te proeven van een multicultureel bestaan. Arine heeft een grote liefde voor kinderen. Voor haar zijn ze de toekomst en een enorme inspiratiebron. Op Chambres d’O brengt ze een (kinder)gedicht in zowel het Nederlands als Russisch - van dichter en landgenoot Joseph Brodsky. Het gedicht gaat over een sleepboot die zijn hele leven lang allerlei buitenlandse schepen heeft begeleid tijdens het aan- en ontmeren. Na een druk leven ziet de sleepboot stilletjes zijn einde tegemoet. Het gedicht gaat over het aanvaarden van je lot, over het omarmen van verlies. Arine maakt gebruik van kamishibai (verteltheater) met geïllustreerde personages en zal zich muzikaal laten begeleiden.

duur
15'

Meisje met de rode hoodie - Congé Imaginé// Stef De Paepe en Kaat Arnaert

Het meisje met de rode hoodie is droevig. Haar opa is ernstig ziek. Ze brengt hem elke dag eten. Met tram 7. Ze is zo alleen met haar verdriet dat het haar dreigt op te eten. Dan ontmoet ze Wolf, een jongen met een passie voor wolven. Want die zijn terug in België.
Hij wil op zoek gaan naar de nieuwkomers onder dieren. In het bos achter het kapotte appartementje van opa, aan de rand van de stad. Of in de bossen van Limburg. Dan gebeurt het: Wolf raakt zoek. De politie start een grootse zoekactie. Zal het meisje met de rode hoodie Wolf terugvinden?
Meisje met de rode hoodie is een rouwsprookje of een antisprookje over rouwen dat licht en humoristisch van spreektoon is maar diepzinnig en filosofisch van ondertoon. Doorheen de vertelling leren de personages steeds meer van elkaar en over het leven en de dood. Het meisje met de rode hoodie verliest haar opa maar wint een vriend.

Een coming of age verhaal vol spanning, humor en live zang, met verre echo’s aan roodkapje.

duur
50'

Praktisch

Deze activiteit omvat twee delen, inbegrepen in je ticket!

Eerst starten we met een voorleesverhaal door Arine Akopyan, daarna is er de voorstelling Het meisje met de rode hoodie door Congé Imaginé. Tussen de twee momenten zit 10 minuten pauze.

Om 14:00 gaat dit als volgt:

  • 14:00 Kinderpoëzie van Brodsky door Arine Akopyan
  • 14:30 Het meisje met de rode hoodie door Congé Imaginé// Stef De Paepe en Kaat Arnaert

 

Om 16:00 gaat dit als volgt

  • 16:00 Kinderpoëzie van Brodsky door Arine Akopyan
  • 16:30 Het meisje met de rode hoodie door Congé Imaginé// Stef De Paepe en Kaat Arnaert

KOOP JE TICKETS MET KORTING

Kom je naar 4 of meer voorstellingen kijken? 

Koop dan hier je tickets met 10% korting! 

 

WERKWIJZE

Vul eerst je gegevens in, daarna krijg je een totaaloverzicht van de voorstellingen waar je jouw keuzes kan aanklikken. Bij betaling wordt automatisch een korting van 10% verrekend op jouw totaalbedrag. 

Wil je meerdere tickets voor één voorstelling? Maak dan per deelnemer een abonnement aan.

Credits Meisje met de rode hoodie

Spel
Kaat Arnaert en Stef De Paepe
Tekst en regie
Stef De Paepe
Productie
Congé Imaginé
Met dank aan
DE MAAN, district Antwerpen
partners CDO

Chambres d'O is een organisatie van KAAP, TAZ, kleinVerhaal, De Grote Post, Kunstacademie aan Zee en Conservatorium aan Zee