MARIS foto: Olympe Tits

MARIS - By Virtue of the Absurd

Praktisch

Onder de naam MARIS creëert Brusselse vocaliste Mariske Broeckmeyer zinderende pop die net zo goed geïnspireerd is door jazz en improvisatie als door het sferische experiment uit de Scandinavische scene.

Na de debuutplaat On Gods and other Things (RAT Records, 2016), werkte Mariske voor haar tweede album nauw samen met Silke Blankers (Goodbye Princess). Ook Louis Evrard (Ottla, Echo Beatty) en Laurens Smet (Book Of Air) kleurden de plaat. De band wordt pas voltallig wanneer tijdens de live concerten ook Thomas Jillings (Ottla, Linus, Goobye Princess) aansluit.

Klank en stem, experiment en song wisselen elkaar af en vullen elkaar aan in een even filmische als bedwelmende muzikale mijmering. Dit is muziek die een heel eigen set regels volgt - en daardoor doordrongen is van die typisch zoekende jazz spirit. Je krijgt muzikale vergezichten voorgeschoteld, net als intimistische dromerijen, statig openbloeiende songs, bedwelmende melodieën en hypnotiserende ritmes. Muziek gemaakt met de middelen van nu, op de wip tussen verrassing en herkenning, maar ook goed om te ontsnappen aan de herrie van alledag.

De tournee gaat gepaard met de release van By Virtue of the Absurd, dat op 8 oktober verschijnt via WERF Records.

zang, synth
Mariske Broeckmeyer
zang, synth, orgel
Silke Blankers
synth, sax
Thomas Jillings
bas, moog
Laurens Smet
drums
Louis Evrard