MadDoG (werktitel: Textural Tragedy) - Lydia Mcglinchey

MadDoG (werktitel: Textural Tragedy) - Lydia Mcglinchey

Praktisch

TOONMOMENT

Stem, dans en textiel in een uniek weefsel

In MadDoG werken we met gesproken tekst, dans en vocaal werk. Het werk wil de kijker verstrikken in een dichte ​‘knoop’ van vervlochten maar verschillende materialen en lagen, geïnspireerd door de textielpraktijk van weven en kantwerk. Dit werk is beïnvloed door Gothic/​horror en heavy metal.
Een knoop kan tegenstrijdigheden bijeenhouden. Denken vanuit de knoop vraagt om aandacht voor hoe de materiële wereld wordt bepaald door gewelddadige geschiedenissen. De knoop legt de manier bloot waarop verschillende materiële, historische en stilistische objecten met elkaar verbonden zijn, evenals de manier waarop macht verbonden is met bepaalde constellaties en deze structureert. MadDoG neemt een Batailleaanse opvatting van ​‘basismaterie’ over en ontwricht het
onderscheid tussen hoog en laag: de bimbo bestaat materieel gezien uit de profetes, het tapijt is ook discobal, het lichaam is tegelijkertijd hond en mens, bloei is verankerd in verval.

 

Neem je deel aan één van de workshops, dan krijg je 25% korting op Bits of Dance festivaltickets. Na inschrijving ontvang je een voucher die je kan gebruiken om je korting in te wisselen!

Bits of Dance

Van makers voor dansfans

Tijdens Bits of Dance, het voorjaarsfestival van Dans in Brugge, ligt de nadruk op de driehoeksverhouding tussen de maker, het kunstwerk en het publiek. We tonen niet enkel werk, maar nodigen choreografen en dansers ook uit om hun kennis te delen tijdens de Makersdag. Dit driedaags festival brengt een unieke combinatie van reflectie en van presentatie van work-in-progress en nieuwe creaties van jonge makers. Voor het publiek vaak een verrassende inkijk in de artistieke praktijk, voor de kunstenaar een directe dialoog met toeschouwers en met collega’s.

In samenwerking met Concertgebouw Brugge.

Meer dans? 
Ga voor een keuzeabonnement bij Dans in Brugge en krijg 10% korting vanaf de aankoop van 3 voorstellingen, geldig op het volledige Dans in Brugge aanbod!