Laughing Bastards foto: Tom De Witte

Laughing Bastards

Praktisch

Bastaardmuziek die niet precies in een hokje past

Geboren uit de talloze, tumultueuze en onwettige liefdesaffaires die jazz met alle muzieken ter wereld had vloeide Laughing Bastards. Laughing Bastards presenteert in Oostende hun nieuw repertoire, na een residentie deze zomer bij KAAP. Hun vorige album Unanimal verscheen in 2019 bij het eigen Ham label.

Bastaardmuziek als manifest, het lyrische als gemene deler, het doorweven samenspel als uitgangspunt. Laughing Bastards is de alchemie van de jongste generatie uit de b(l)oeiende Gentse jazz- en impro scene en de ervaring en de honger naar vernieuwing van een oude rot in het vak. Samen belijden ze hun liefde voor de jazz-traditie.

Opgericht in 2012 heeft de groep zich rijkelijk gelaafd aan de fascinerende muziek van Jimmy Giuffre zijn twee eerste albums. Dit heeft gezorgd voor een hechte, lyrische klank en appreciatie bij publiek en media. Naast trio en quartet opereert Laughing Bastards nu ook in quintet. Het warm en rijk middenregister met sax, cello en gitaar maakt de nieuwe harmonische ambities waar.

Dankzij de jarenlange samenwerking hebben de vijf leden hiervoor originele composities kunnen aanbrengen. Ook bewerkingen van ondergewaardeerde meesters zoals van Carla Bley en John Lurie vinden een natuurlijke biotoop.

Credits

gitaar
Jan-Sebastiaan Degeyter
tenor sax
Michel Mast
cello
Eline Duerinck
contrabas
Cyrille Obermüller
drums
Marcos Della Rocha