Wannes Cappelle, foto door Belga

Karakter salon | Heersers - Wannes Cappelle

Praktisch

    • Literatuur
  • 11:00
  • Online event
  • Studium Generale, Academia Press, TAZ en de Auteurs
  • Gratis

Is taal een uiting van identiteit?

Wannes Cappelle, frontman van de Het Zesde Metaal, is iemand die niet vatbaar lijkt voor dominantie. Het is bij hem zoals yin en yang: iedere keer als een stroming of uitgesleten pad hem iets wil dicteren, zoekt hij het andere op, en als dat andere spoor hem ook weer vast wil grijpen en verstarren, keert hij terug naar het eerste. 

Wannes werd tijdens zijn opleiding aangespoord om in het Nederlands te zingen, daarvoor zong hij in het Engels. Hij ontsnapte aan deze twee dominante overtuigingen door in het West-Vlaams te beginnen zingen, en vond zijn stem.

Ook heersend denken buiten taal weet hij op zijn innemende manier buitenspel te zetten. Zo werd hij eerst ontdekt en geliefd op Radio 1, waarna je normaal gezien nooit meer omarmd kunt worden door Studio Brussel. Het lukte Wannes wel, zonder dat hij zich daar speciaal voor aangepast heeft.. 

Tijdens het Karaktersalon brengt Wannes een getuigenis over hoe hij met dominante verwachtingen omgaat, in het bijzonder wat artistiek werk en taal aangaat. Hij schrijft voor ons het derde Karakter van deze reeks.

Wannes Cappelle over Heersers op Radio 2 bij Cathérine Vandoorne. 

KARAKTERS

Geïnspireerd door het thema dominantie verschijnen er vier nieuwe, bevragende, zoekende, verrassende en intrigerende nieuwe nummers. De auteurs zijn Nederlandstalige denkers uit diverse disciplines die een uitgesproken mening met een snedige pen verwoorden. Elke titel wordt (in de mate van het mogelijke) met een karaktersalon voorgesteld in KAAP | Oostende.

Credits

Interviewer
Fien Sabbe
met
Wannes Cappelle