Julien Tassin + Laniakea

Julien Tassin + Laniakea

Praktisch

  • VVK € 11.0 ADD € 14.0

Nieuwe muziek in de Biekorf

Onze double bills blinken uit in het brengen van nieuwe muziek die een breder publiek verdient. Dit keer brengen we je de solo gitaar van Julien Tassin en het kosmische trio Laniakea.

Julien Tassin

Gitarist Julien Tassin is een krak in muziek die weet te beklijven. Zijn derde solo album, ‘primitiv’, gaat over het menselijke bestaan in zijn meest primitieve en essentiële vorm. Een interpretatie van hoe we als mensheid onze planeet hebben bevolkt, hoe we samenkwamen en samenleefden, en hoe we weer uit elkaar vielen. Het is muziek met een universeel karakter, waarin Europese, Amerikaanse en Afrikaanse elementen samenkomen. 

Tassin is een gitarist die de expressieve kracht van muziek hoog in het vaandel draagt. Zijn spel is rauw, emotioneel, lyrisch, maar bovenal compromisloos. Doorheen zijn composities en improvisaties gaat hij steevast op zoek naar de essentie en puurheid. In zijn werk combineert hij elementen van minimalisme, ambient, verwrongen harmonieën en repetitieve muziek in composities die blues, jazz, avant-garde en rockmuziek uitademen.

Laniakea

Laniakea
is een splinternieuw project met Jeroen Van Herzeele op tenor- & sopraansaxofoons, EWI (Electronic Wind Instrument) en modulars, Jozef Dumoulin op Fender Rhodes en FX, en Nicolas Chkifi op drums & percussies. In hun eigen beschrijving rept men over de volgende werkwijze: we drinken goddelijke Chinese thee, praten over yoga, kung-fu en lachen veel. Laniakea is overigens een Hawaïaans woord dat ‘immense hemel’ betekent. Muziek als een supercluster van sterrenstelsels. Klinkt buitenaards goed.

Julien Tassin

gitaar
Julien Tassin

Laniakea

tenor- en sopraansaxofoon, EWI en modulars
Jeroen Van Herzeele
keys
Jozef Dumoulin
drums en percussie
Nicolas Chkifi