Sander De Keere foto: Rebecca De Cavel

Iedereen Klassiek met Sander De Keere

Praktisch

  • Gratis

Tickets vanaf 09/10

Minder in een wereld van steeds meer

De jonge componist, pianist en Klara-presentator Sander De Keere bracht vorig jaar zijn debuut EP 'Primitive Structures' uit op W.E.R.F. records. Een repetitieve trip voor verschillende bezettingen met invloeden uit de minimal music, zonder te vervallen in epigonisme.

'Herhalende patronen is de ruimte waarin ik dingen muzikaal laat bewegen, maar de kleuren en emoties haal ik bij de grote klassieke meesters, zoals Beethoven of Chopin'. Voeg daar ook de naam Simeon Ten Holt aan toe, want speciaal voor dit concert komt Sander even terug uit Bergen (NL), waar hij drie weken een residentie heeft in het voormalig huis van de wereldberoemde Nederlandse minimalist.

Als voorsmaakje op zijn nieuwe plaat die begin 2024 verschijnt, speelt Sander enkele nieuwe nummers op piano en gitaar. Met ook een extra paar handen van pianiste Emmy Wils (Koi Collective), die in 2021 een van de eerste lichting Twintigers was op Klara.

"Door het web van repetitieve patronen kan je de stilte zien".

festivalcafé

De Republiek is van 10u tot 19u the place to be om even op adem te komen. En het is misschien niet klassiek, maar er worden wel de hele dag lang W.E.R.F. records classics gedraaid. 

piano / gitaar
Sander De Keere
piano (quatre mains)
Emmy Wils