Wu Fei foto door Guojon Wang

House of Wu Fei: 'Tides and Time'

Praktisch

Volzet

Mee met de getijden

Elke dag gaan zeekusten over de hele wereld door de cyclus van hoog en laagwatergetij. Van hoog naar laag of van laag naar hoog. Elke 12 uur en 25 minuten, opnieuw en opnieuw. De krachten van de maan doen hun ding. Al eeuwenlang.

De Chinese Guzheng-speler Wu Fei laat zich er graag door inspireren. Ze zakt in maart voor een week lang af naar België om te creëren met een indrukwekkend stel muzikanten. Met oeroude Chinese poëzie en de golven als leidraad maken ze hun eigen sonische gedicht om samen met het publiek te ervaren. Een heel persoonlijke krachtmeting in eeuwig voortstuwende beweging. 
 

De virtuose Chinese guzheng-speelster Wu Fei genoot een klassieke opleiding, maar koos voor een gekarteld parcours waarin naast klassieke Chinese muziek, ook impro en folk hun plaats vinden. Ze bracht haar soloplaat Yuan uit op Zorns Tzadik label en werkte met Fred Frith samen voor Distant Youth. Met de Amerikaanse banjospeler Abigail Washburn speelt ze Kung Fu Appalachian folk. 

Dat avontuurlijke pad sluit perfect aan bij dat van haar medespelers:

  • DIJF (Dijf Sanders) exploreerde de muziek van Java, Nepal en recent nog Georgië en maakte daar wonderlijke soundtracks mee.
  • Drummer Simon Segers (De Beren Gieren, STADT, Black Flower, ...) bewandelt paden tussen free, jazz en rock en ontwikkelde een heel eigen stijl. Hij vervangt door omstandigheden de eerder aangekondigde Mattias De Craene.
  • Sonic Hug bandleader en Dishwasher_bassiste Louise van den Heuvel is gulzig op alles wat avontuur is.

 

Dit prachtig amalgaam van invloeden en muzikaal bijzondere persoonlijkheden kan niet anders dan resulteren in een wonderlijk concert.

Credits

guzheng, vocals
Wu Fei
bas
Louise van den Heuvel
drums
Simon Segers
electronics
Dijf Sanders