Fnussjen

FNUSSJEN (W.E.R.F. records release)

Praktisch

Meditatieve miniatuurtjes, verbonden door improvisatie

Fnussjen is ontstaan vanuit een ‘carte blanche’ die werd toegewezen aan drummer Nicolas Chkifi in het kader van het festival ‘De week van de Klank’ in Brussel. Hiervoor bracht Chkifi enkele bijzondere musici bij elkaar in een ongebruikelijke line up: harpiste Ann Eysermans (ChampdAction), violiste Ananta Roosens (Oba Loba), pianist Christian Mendoza (Ben Sluijs Trio) en zichzelf op drums.

Hun muziek, met meditatief karakter, soms folkloristisch alsook hedendaags, is een aaneenschakeling van miniatuurcomposities geschreven door Nicolas Chkifi en aan elkaar verbonden door avontuurlijke improvisaties. Door haar verrassende muziek en originele orkestratie, brengt Fnussjen een unieke en intrigerende klank voort die in haar inherente rust welhaast buiten deze dystopische tijd lijkt te willen staan. Het knappe aan hun muziek is dat het ondanks het meditatieve karakter nergens voorspelbaar wordt.

“De muziek beweegt traag, spaarzaam en meditatief, lijkt er op uit om een mentale staat van rust te bereiken. Dit is muziek van herhaling, gestage accumulatie, trage ontbinding en contemplatie. Schetsmatige compositie en beheerste improvisatie houden mekaar in evenwicht.” - Guy Peters

drums & composities
Nicolas Chkifi
harp
Ann Eysermans
piano
Christian Mendoza
viool
Ananta Roosens