Wilde Wijven foto: Tijs Soete

Is er een dokter in de zaal? - Wilde Wijven - Sofie Vandamme en Heleen Debruyne

Praktisch

Wilde Wijven onderzoekt vrouwengeneeskunde

Heleen Debruyne en Sofie Vandamme onderzoeken in deze podcastreeks de manier hoe we vroeger en nu over felle vrouwen en wilde wijven denken en dachten.

De tijden zijn onzeker. Je weet niet goed wat er je overkomt. Je relatie is verstikkend. Het ouderschap is vermoeiend. Je kampt met neerslachtigheid. Verwarring. Een boostergriepje. Klimaatdepressie. Naar het schijnt ben je "toxic". Je hebt liefdesverdriet. Of een prikkelbare darm.

Het leven kan lastig zijn, maar de literatuur biedt troost. Er bestaat geen kwaal of ongemak of een schrijver heeft zich er al over gebogen.

Daarom... Mail ons jouw probleem! Twee ‘wilde wijven’, een schrijver en een lezer, bieden een literaire oplossing op maat.

Het literaire consult, geïnspireerd op niets minder dan de wereldliteratuur, gaat door op 20 februari, om 11u in KAAP.

Wilde Wijven Sofie Vandamme en Heleen Debruyne worden bijgestaan door boekhandelaar en boekendokter van dienst Steven van Ammel.
Steven heeft een forse obsessie met boeken. Dat leidde tot vloerplanken die kreunen onder het gewicht van al dat papier en een professioneel leven bij boekhandels, antiquariaten en de enige communistische uitgeverij van het land.
Hij werkt als boekhandelaar en programmamaker bij literatuurhuis Passa Porta, schrijft stukjes voor De Standaard der Letteren en werkt voor uitgeverij Thomas Rap aan een eerste boek over bibliomanie en andere begeertes.

 

Mailen kan naar

info@kaap.be

met
Sofie Vandamme, Heleen Debruyne en Steven van Ammel