Dorian Dumont

Dorian Dumont Plays Aphex Twin (W.E.R.F. records release)

Praktisch

Een meesterlijk muzikaal avontuur

De Franse pianist Dorian Dumont studeerde klassieke piano aan het conservatorium van Montpellier en behaalde een master in jazz aan het conservatorium in Brussel. Hoewel klassiek geschoold, met een grootste onderscheiding in piano en kamermuziek, wordt zijn interesse vooral gewekt door jazz en improvisatie. Met een gezonde nieuwsgierigheid naar nieuwe geluiden mixt Dumont eclectische invloeden uit electronica en hiphop door zijn muzikale achtergrond in zijn verschillende projecten, waaronder de baanbrekende electro-meets-jazz-meets-hiphop band ECHT!.

In 2021 bracht Dorian Dumont zijn soloplaat APHEXionS uit op ons W.E.R.F. label. Puttend uit de muziek van Aphex Twin als inspiratiebron improviseert Dumont in alle vrijheid rond de thema’s, concepten en de poëzie van de muziek van de baanbrekende electronica producer. Dorian Dumont Plays Aphex Twin blijkt een zodanig vruchtbare voedingsbodem dat de pianist in februari ’24 een tweede album met pianostukken uitbrengt vanuit het zelfde uitgangspunt, opnieuw bij W.E.R.F. records.

Live album release in Cactus Café op 7 maart - mis het niet!“Geharde Aphex Twin-fans mogen deze plaat zeker niet zomaar afschrijven. De uitgepuurde bewerkingen van Dumont herleiden de muziek van Richard David James tot hun melodieuze essentie. Ze leggen het naakte beendergestel van de nummers bloot dat soms verloren gaat in de elektronische chaos.” - Luminous Dash

Credits

piano
Dorian Dumont