DEMONstratio beeld: Kazimir Malevich

DEMONstratio - Milø Slayers (toonmoment)

Praktisch

  • VVK € 5.0 ADD € 8.0

VOLZET

In 2015 onthulde een röntgenscan dat onder de verflagen van het beroemde Zwart Vierkant van Kasimir Malevitsj (1915) een racistisch opschrift verborgen zit. Zelfs de opperste abstractie blijkt niet vrij van politiek. Precies die spanning zetten drie zwarte performers op scherp in DEMONstratio.

Binnen de strakke lijnen van een perfect uitgelicht vierkant zoeken ze een bezwerend tegengewicht in de onderbewuste kracht van stem en beweging. Licht en donker, ratio en gevoel, zekerheid en onzekerheid: scherpe binaire tegenstellingen zijn er om ze te overstijgen. Na zijn solo Monstrare et/ou Monere waarvoor hij  in Brugge resideerde, toont hij tijdens Bits of Dance een eerste try out van dit groepsstuk.

 

Onderdeel van het Bits of Dance festival

Bits of Dance is het voorjaarsfestival van Dans in Brugge waarbij de nadruk gelegd wordt op de driehoeksverhouding tussen de kunstenaar, het kunstwerk en het publiek.

Dit kleinere festival brengt een unieke combinatie van expertise-uitwisseling, reflectie, het tonen van work-in-progress en voldragen voorstellingen. Voor het publiek vaak een verrassende inkijk in de keuken van de artistieke praktijk, voor de artiest een directe dialoog met de kijker en met collega’s....

De dominante thema’s worden aangebracht door heel diverse makers en focussen op het deseksualiseren van lichamen, de seksualiteit van het niet genormaliseerde lichaam, machtsverhoudingen, subculturen en -genres, ... Deze editie is eveneens de start van het gezamenlijke Dans in Brugge makerstraject dat in 2023 focust op het werk van Lisa Vereertbrugghen.