kind loopt door water - Pieter De Buysser

De klas van mei 2068 - Een gesprek over vrijheid en revolutie

Praktisch

De Klas denkt na buiten de muren van het schoolgebouw! Over vervlechting van feit en fictie, oefeningen in mogelijkheidsdenken en de verbeelding van de opstand.

Voor De klas van mei 2068 spreekt Pieter De Buysser tijdens verschillende sessies over mei ‘68, over de revolutie en de vrijheidsgedachte vandaag. Geen klassieke lezingen, eerder pogingen tot gesprek. 

In de eerste sessie sprak Pieter vanuit Michel De Certeau over de Revolutie. Tijdens de tweede keken we samen naar de filmklassieker La Maman et La Putain van Jean Eustache. Op de derde avond zochten we samen met een aantal jonge kunstenaars waar de revolutionaire gedachte en de idee van vrijheid vandaag kan liggen.Voor de vierde sessie trekken Pieter en de Klas naar KAAP, omdat het kan, omdat we soms een blik op de zee moeten werpen tijdens het gesprek over die vrijheidsgedachte. Welke revoluties spelen er zich reeds af in ogenschijnlijk vredige landschappen? Is er zoiets als een zachte revolutie? Samen met Pieter bespreken we nieuwe technologieën en speculatieve fictie, onderzoeken we hoe nieuwe verhalen de toekomst beïnvloeden. Jong en oud zijn welkom om te spreken, luisteren en mee te schrijven aan toekomstverhalen!

We palmen de stad in met onze gedachten en wisselen ze met elkaar uit, want ons publiek schrijft mee het programma van de avond (en de revolutie?)

van & met
Pieter De Buysser en Mats Van Herreweghe