De kinderen van Herakles

De Kinderen van Herakles - LARF! ism NTGent

Praktisch

    • Performance
  • 14:00
    15:00
  • Chambres d'O

Bij Elisabeth

Rietstraat 67

"Overal waar we kwamen, jaagde je ons weg.

Overal waar we smeekten, ontnam je ons asiel. 

Waar ze wilden helpen, sneed jij de toegang af. 

En waar ze ons wilden horen, ontnam jij alle hoop."

 

Al meer dan twee millennia geleden schreef Euripides over minderjarige vluchtelingen op zoek naar asiel en bescherming. Vandaag brandt de tekst pijnlijk actueel op onze netvliezen. Want hoe ga je om met kinderen op de vlucht die om veiligheid en bescherming smeken? Kinderen die niets te maken hebben met eeuwenoude conflicten, maar er wel middenin zitten? Het lot is wisselvallig, schrijft Euripides, maar wat als net jouw wieg zomaar in het verkeerde nest staat? Bij LARF! bestudeert theatermaker Silke Thorrez samen met 13 jongeren tussen 14 en 18 jaar, wat de klassieke Griekse tragedie ‘De Kinderen van Herakles’ van Euripides vandaag betekent. 

Op Chambres d’O krijg je een inkijk in hun artistieke onderzoek.

KOOP JE TICKETS MET KORTING

Kom je naar 4 of meer voorstellingen kijken? 

Koop dan hier je tickets met 10% korting! 

 

WERKWIJZE

Vul eerst je gegevens in, daarna krijg je een totaaloverzicht van de voorstellingen waar je jouw keuzes kan aanklikken. Bij betaling wordt automatisch een korting van 10% verrekend op jouw totaalbedrag. 

Wil je meerdere tickets voor één voorstelling? Maak dan per deelnemer een abonnement aan.

LOST IN CHAMBRES D'O

Het overkoepelende thema dat we doorheen deze editie weven is dat van LOST. Niet puur het eenzijdige harde verlies. Maar je verloren voelen, iets of iemand verloren zijn. Maar ook het vrijheidsgevoel dat soms hoopvol om de hoek komt loeren, wanneer je vastgeroeste conventies en verhaallijnen en onuitgesproken regels durft loslaten.

duur
20'
partners cdo

Chambres d'O is een organisatie van KAAP, TAZ, kleinVerhaal, De Grote Post, Kunstacademie aan Zee en Conservatorium aan Zee