Court of Choice II - ENTRE-CÔTES foto: Patrick Van Vlerken

Court of Choice II | ENTRE-CÔTES - Liesa Van der Aa

Praktisch

Charcuteriemusical over de absurde macht van de consument

Liesa Van der Aa en One Trick Pony maken na PLAY (dat lovende recensies kreeg én een Klara- prijs in ontvangst mocht nemen) ENTRECÔTE, het fonkelnieuwe, tweede deel uit hun triptiek Court of Choice over macht. Waar PLAY het machtsspel verbeeldde op een tennisbaan, kiest ENTRECÔTE een slagerij als arena voor de grillen van consument en producent.

- « Vous désirez ? »
- « Un filet tendre, s’il vous plaît. »
- « Avec ceci ? »

ENTRECÔTE is muziek, performance, Mingus, Prince, Justin Timberlake én Bach, een theatraal Tetris-spel waarbinnen de positie tussen slager en klant vanuit zijn complexe verhoudingen en tegenstellingen wordt gespeeld op het scherpst van de snee. Vanachter een riant gevulde vleesvitrine fileert deze muzikale happening de kapitalistische maatschappij in de vorm van een duister, erotiserend en ver(s)makelijk compact tableau vivant. Subtiele beroering, sluimerende ontroering en explosies van extase met de slacht en pracht van glanzend, roze vlees. Kortom, een voorstelling over de ondoorgrondelijke en onweerstaanbare wil van de mens, over de bron van zijn verlangens en driften. De voorstelling combineert 3 talen. Het Frans wordt ingezet als taal van de smaak, van gastronomie, poëzie, bourgeoisie en decadentie.

Het Engels als taal van reclame, Burger King, geld, porno, kapitalisme. Het Nederlands (!) als Vlaams primitief, als boer op een veld, als nostalgie: een vergeeld schilderij van Bruegel.

  regie, muziek & concept
  Liesa Van der Aa
  libretto
  Nefertari Vanden Bulcke
  dramaturgie
  Lena Meyskens
  met (op scène)
  Eva Ackerman, Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Laura Kennis, Jonas Leemans, Mathias Van den Plas, Liesa Van der Aa en Rhea Vanhellemont
  moves
  Femke Gyselinck
  kostuums
  Wim Muyllaert
  scenografie
  Middle-of-the-road
  Transcriptor
  Stefaan De Rycke
  Grafisch ontwerp
  Silke Groffy
  technisch coördinator
  Pieter Nys
  lichtontwerp
  Ken Hioco
  geluidsontwerp
  Roel Snellebrand
  productieleiding
  Veerle Vervoort
  productie
  One Trick Pony
  coproductie
  DE SINGEL