Claire Obscure

Claire Obscure - Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven & Timo Sterckx

Praktisch

Heilig-Hartlaan 12

In Claire Obscure zijn drie jonge mensen op zoek naar het ware kunstenaarsleven. Ze spiegelen zich aan het leven en werk van Claire Goll, een schrijfster in het Parijs van de jaren twintig die vooral bekend is van haar memoires Alles Is IJdelheid. Daarin maakt ze alles en iedereen die zich in de Parijse en Berlijnse kunstkringen van die tijd begaf door het slijk. Het boek werd een ‘chronique scandaleuse’ genoemd; Goll schetst een wereld van zinderende affaires, ateliers en een nooit aflatende inspiratie. Maar ook van jaloezie, waanzin, achterbaksheid, plagiaat, armoede en een destructieve drang naar erkenning. Ze spaarde niemand, en in de laatste plaats zichzelf niet.

Claire Obscure gaat over iets heel graag ‘ook’ willen hebben. Wij willen Claire zijn. We willen schaamteloos romantiseren en terug verlangen naar iets dat nooit bestaan heeft. Claire Obscure gaat over het schrijven van geschiedenis: de kleine en de grote. Over het ensceneren van je eigen leven, en daar weer een goed verhaal van maken. 

KOOP JE TICKETS MET KORTING

Kom je naar 4 of meer voorstellingen kijken? 

Koop dan hier je tickets met 10% korting! 

 

WERKWIJZE

Vul eerst je gegevens in, daarna krijg je een totaaloverzicht van de voorstellingen waar je jouw keuzes kan aanklikken. Bij betaling wordt automatisch een korting van 10% verrekend op jouw totaalbedrag. 

Wil je meerdere tickets voor één voorstelling? Maak dan per deelnemer een abonnement aan.

duur
50

Credits

Tekst
Carine van Bruggen & Eleonore Van Godtsenhoven
Van en met
Carine van Bruggen, Eleonore Van Godtsenhoven en Timo Sterckx
Coaching
Willem de Wolf
partners cdo

Chambres d'O is een organisatie van KAAP, TAZ, kleinVerhaal, De Grote Post, Kunstacademie aan Zee en Conservatorium aan Zee